23o

Представники управління економічного розвитку міста взяли участь в обговоренні програм ЄC Interreg Europe тa URBACT

  • 2024.07.16 21:16
    • Громада
    • Економіка
  • 23

16 липня в Івано-Франківську Український інститут міжнародної політики спільно з Департаментом координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністріва України організував інформаційний захід з метою ознайомлення учасників з особливостями міжрегіонального співробітництва ЄС, досвіду роботи регіональних та місцевих органів влади з європейськими програмами та партнерами відповідно до стандартів проєктного менеджменту ЄС.  

На захід запросили представників ОВА, органів місцевого самоврядування, агенції регіонального розвитку, закладів вищої освіти, організації підтримки бізнесу, які зацікавлені у написанні проєктних заявок в рамках програми.

Калуську громаду на даній події представляли заступниця начальника управління економічного розвитку міста – начальниця відділу підприємництва та грантів Калуської міської ради Тетяна Сеньків і головна спеціалістка управління Мар'яна Струк.

Присутні обговорили основні характеристики програм міжрегіонального співробітництва Interreg Europe та URBACT та можливості для потенційних учасників. Зазначалося, що даний проєкт запущено для втілення найкращих практик місцевого самоврядування Європейського Союзу та створення інноваційних, енергоефективних та конкурентоспроможних громад. Проєктних менеджерів прагнуть зорієнтувати у перспективних можливостях залучення ресурсів, допомогти моніторити такі перспективи й готувати проєктні заявки до подання.

Учасники тренінгу проаналізували результати третього конкурсу проєктів Interreg Europe для України і з’ясовували, як підготуватися до наступного конкурсу в 2025 році (пошук європейських партнерів та проактивна комунікація, використання платформи з вивчення практик, подача проєктних ідей на cайтi lnterreg Europe тощо).

В ході заходу заакцентовано, зокрема, на потребі вдосконалення регіональної політики шляхом нарощування кадрового та організаційного потенціалу органів влади.

Інші новини