22o

Проводиться екологічний моніторинг на території Калуської міської територіальної громади 

  • 2024.07.26 11:10
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 27

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу продовжить екологічний моніторинг стану довкілля, засоленості поверхневих і підземних вод, зон просідань та гірничих розробок над колишніми рудниками «Калуш», «Голинь» та «Ново-Голинь» і в цьому році. 

Згідно з договором на ці роботи передбачено виділити 300,0 тис. грн. з бюджету Калуської міської територіальної громади.

Технічне завдання передбачає виконання польових спостережень, зокрема:

- топографо-геодезичні спостереження ґрунтових реперів профільних ліній на рудниках «Ново-Голинь» та «Калуш» (с. Кропивник, вул. Європейська м. Калуш);

- геофізичні спостереження на вул. Європейська (центральне каїнітове поле) та вул. Глібова (північне каїнітове поле) м. Калуша;

- відбір проб води по профільній лінії: хвостосховище №1 - Домбровський кар’єр - р. Лімниця;

- визначення абсолютних відміток рівня води в Домбровському кар’єрі, дренажній траншеї та р. Сівка.

Станом на сьогодні проведено прокачування спостережних свердловин та здійснено відбір проб води для лабораторного дослідження вмісту хімічних елементів.

24 липня 2024 року провели вимірювання абсолютних відміток Домбровського кар’єру та дренажної траншеї, які становлять 290,25 м та 291 м відповідно. 

Методом високоточного геометричного нівелювання коротким променем за допомогою електронного нівеліра TOPCON досліджували встановлені ґрунтові репери на профільних лініях території с. Кропивник.

З наступного тижня заплановано проведення геофізичних досліджень на вулицях Європейська та Глібова м. Калуш.

Інші новини