22o

На захисті та підтримці дитини

  • 2024.07.26 09:00
    • Ваканcії
    • Соціальна сфера
  • 22

Одним із видів соціального забезпечення сімей з дітьми є допомога при народженні дитини – як різновид державної допомоги. На рівні закону передбачений контроль за цільовим використанням державної допомоги. На виконання п.13 «Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 року № 1751, цей контроль повинен здійснюватися працівниками центрів соціальних служб.

Відповідно до поданих управлінням соціального захисту населення Калуської міської ради списків працівники Калуського міського центру соціальних служб упродовж першого півріччя 2024 року здійснили візити в 64 сім’ї, де є новонароджені діти. За результатами візитів було призначено державну допомогу.

Зі складених 55 актів перевірок цільового використання державної допомоги при народженні дитини одній сім’ї було припинено дану виплату. Оскільки підтвердився факт зловживання: мати використовувала допомогу на власні потреби, а не на потреби дитини.

Під час візиту спеціалісти проводять і просвітницьку роботу, надають консультації щодо упередження складних життєвих обставин та протидії домашньому насильству.

Інші новини