19o

Відзначення внеску комунальників у спорудження фортифікаційних споруд, допомога Збройним Силам України, організація конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку – відбулась чергова сесія Калуської міської ради

  • 2024.07.04 17:15
    • Громада
  • 51

Сьогодні, 4 липня, відбулось пленарне засідання 68-ї сесії Калуської міської ради. На порядок денний винесли 95 питань.

Перед початком засідання Почесною грамотою міського голови нагородили чотирьох працівників КП «Калушавтодор»: Володимира Сметанського, Бориса Будника, Олега Івасенка й Василя Шумського. Комунальники відзначені за активну участь у будівництві військових, інженерно-технічних та фортифікаційних споруд на територіях поблизу бойових дій.

Далі у традиційному «різному» окремі депутати акцентували на потребі унормування роботи міських КНС в періоди вимкнення електроенергії (з метою мінімізації дискомфорту мешканців верхніх поверхів багатоповерхівок). Міський голова Андрій Найда, з-поміж іншого, відзначив зусилля старости і громади с. Боднарів, які самоорганізувалися у роботі проти поширення борщівника Сосновського.

Сесія внесла зміни до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Калуська ЦРЛ» на 2022-2024 роки (виділити 100 000 грн на закупівлю каталок для важких хворих неврологічного відділення). В розмірі 1 млн грн депутати фінансово підтримали Програму розвитку екстреної (швидкої) медичної допомоги, в т. ч. зміцнення матеріально-технічної бази КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на 2025 рік.

Рішенням міської ради схвалили організацію та проведення конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Галіція».

Внесено зміни до цільової програми «Духовне життя Калуської МТГ на 2023-2025 роки»; до Програми надання підтримки ВПО на 2024 рік (компенсація оренди житла у прихистках). 

Із 500 тис. до 1 млн грн вирішено збільшити фінансову допомогу в рамках Порядку надання та використання коштів з бюджету Калуської громади, як субвенції з місцевого бюджету державному на виконання заходів Програм соціально-економічного розвитку регіонів для військових частин на 2024 рік. Внесено зміни до Програми здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств на 2024 рік. Зокрема, вирішено збільшити на 800 тис. грн обсяг фінансування Програми по КП «Калуська енергетична Компанія» (на ремонт тепломереж – в рамках підготовки до опалювального сезону).

Депутати схвалили внесення змін до низки інших місцевих програм і прийняли окремі програми.

Також внесено зміни до бюджету Калуської МТГ на 2024 рік. Вирішено виділити 500 тис. грн з місцевого бюджету працівникам очисних споруд ТОВ «Карпатнафтохім». Кошти спрямують на виплату частини заробітної плати. На цьому стратегічному об’єкті уже тривалий час критична ситуація. Фахівці планують масово звільнятися. Цього допустити не можна. Адже очисні повинні працювати безперебійно. За очищення стоків ТОВ «Карпатнафтохім» має зобов’язання виплачувати кошти КП «Калуська енергетична Компанія». 

Калуській ЦРЛ вирішено виділити кошти в сумі 777 тис. грн на капітальний ремонт бактеріологічної лабораторії. Кошти вдалося спрямувати від збільшення доходів у бюджет громади із продажу землі. 

Депутати погодили заповнити прогалину в державній освітній субвенції. Ухвалено рішення про виділення з вільного залишку коштів у сумі 1 млн 800 тис. грн на заробітну плату педагогічним працівникам, а саме – на виплату відпускних.     

Також в ході пленарного засідання розглянуто ряд питань щодо надання в оренду об’єктів комунальної власності; стосовно приватизації та управління комунальним майном; встановлення орендної плати тощо.

Затверджено проєкт детального планування території для будівництва виробничих, допоміжних, складських та офісних будівель на вул. Окружній; детальний план території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Біласа і Данилишина; детальний план території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на вул. Височанка в м. Калуш.

Окремим блоком (понад 50 питань) розглянуто земельні питання.

Інші новини