23o

Калуська громада розширює співпрацю із Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу

  • 2024.07.18 08:46
    • Громада
    • Освіта
  • 24

Учора, 17 липня, міський голова Калуша Андрій Найда і голова Прикарпатського промислового кластеру Наталія Захарова зустрілися із ректором Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігорем Чудиком.

Домовились про допомогу закладу, який потерпів від ворожого обстрілу.

«Нещодавно ворог завдав ракетного удару по одному із корпусів університету. Для всіх, хто здобував освіту в цьому закладі, серед них і я, а також для тих, хто там навчається зараз, університет нафти й газу – альма – матер. Тож без сумніву для всіх нас ця ситуація болісна. Сьогодні підтримка закладу надзвичайно необхідна. А тим паче, що саме цей університет є справжньою кузнею кваліфікованих кадрів для індустрії, — зазначив Андрій Найда. — Ректор університету Ігор Чудик має надзвичайно гідний підхід до цієї ситуації. Керівник не особливо просить про матеріальну підтримку (хоч вона дуже потрібна), а далекоглядно дивиться на ситуацію. Для нього надважливий розвиток. Ігор Іванович працює над тим, щоб залучити до навчання в університеті якомога більше студентів. Цілком підтримую таку ініціативу!»

Калуська громада має стратегічну мету — стати еко-індустріальною столицею заходу України. Активно розвивається місцевий і релокований бізнес, будуються нові заводи. Фахівці-інженери, яких готує освітній заклад, надзвичайно потрібні, щоб розвивати ці виробництва.

Домовились про зустріч команди університету з представниками бізнесу Калуської громади. Підприємці зможуть детальніше ознайомитися із роботою закладу, і, можливо, допомогти університету. Запланований захід стане чудовою платформою для профорієнтації потенційних студентів. 

«Ми прагнемо, щоб діяльність Калуської громади як індустріальної базувалася на трьохзначній закономірності – бізнес, наука, влада. Тоді ми матимемо всі механізми для успішного розвитку громади», — підкреслив Андрій Найда.

Між Прикарпатським промисловим кластером та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти й газу підписано меморандум про співпрацю. Команда кластеру зацікавлена в тому, щоб кількість інженерних професій зростала, тож готові підтримувати заклад та надалі активно співпрацювати.

На пленарне засідання сесії Калуської міської ради, яке заплановане на серпень, винесуть рішення про надання допомоги університету. 

«Таким чином і наша громада долучиться до допомоги у відбудові університету. Бо не можемо залишатися осторонь нашої спільної біди», — додає Андрій Найда.

Інші новини