11o

Ситуацію із зривом опалюваного періоду обговорили на засіданні оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону

  • 2024.10.25 13:52
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 55

25 жовтня у Калуші відбулося чергове засідання оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону. Заступник міського голови Богдан Білецький поінформував присутніх про заходи, які були здійснені Калуською міською радою щодо зриву опалювального періоду підприємством «Констанза».

23 жовтня відбулося засідання міської комісії ТЕБ та НС, учора, 24 - районної комісії ТЕБ та НС. Також учора на ТОВ «Констанза» був новопризначений арбітражний керуючий Віталій Глеваський. Сьогодні відбулася їх зустріч з міським головою Андрієм Найдою. «Зараз вони знову поїхали на підприємство вирішувати питання початку опалюваного періоду. Ситуація складна, рішення є, проте Державний реєстр заблокований. Хоча технічно підприємство готове працювати на забезпечення централізованого теплопостачання споживачів у Калуській громаді», - зазначив Богдан Білецький.

У понеділок, є надія, питання зриву опалювального періоду розглянуть на засіданні державної комісії.

«Всі необхідні документи для початку опалювального сезону КП «Калуська енергетична компанія» направила ТОВ «Констанзі», - доповів керівник підприємства Петро Шевчук. - Узгоджували питання яким чином подавати теплоносій, збільшувати тиск. Зараз це має бути врегульовано, щоб не було гідроударів»

Комунальні та приватні котельні працюють у звичному режимі та забезпечують теплом відповідні заклади та установи.

Богдан Білецький ще раз наголосив на важливості впродовж найближчих років переходу населення, яке отримує тепло від ТОВ «Констанза», на індивідуальне опалення, та підготовці модульних котелень для опалювання закладів та установ. 

Сьогодні під час ранкового обїзду разом з міським головою оглянули стан справ щодо встановлення альтернативних джерел опалення біля ЗДО «Росинка» та Калуського ліцею №10.

Біля «Росинки» модульна котельня у листопаді вже буде готова до запуску. Котельню біля Калуського ліцею №10 планують здати в експуатацію до кінця року.

Інші новини