22o

Калуська громада налагоджує партнерство із підприємцями з Естонії 

  • 2024.05.17 09:46
    • Громада
    • Економіка
  • 84

Учора, 16 квітня, в Івано-Франківській торгово-промисловій палаті відбувся бізнес-семінар за участі 14 компаній естонського бізнесу.

Уперше від початку повномасштабного вторгнення підприємці з Естонії відвідали Україну. Очолював делегацію радник з питань економіки та бізнес-дипломатії, співробітництва й реконструкції посольства Естонії в Україні Андо Рехемаа. 

Основна ціль їхнього візиту – знайти бізнес-партнерів для налагодження співпраці. 

Калуську громаду перезентували заступник міського голови Калуша Богдан Білецький, начальник відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку міста Олег Кузів, директор ПП «Ріо-Транс» Руслан Шмаков, директор ПРАТ «Калуський завод «Будмаш» Ігор Олійник. 

Під час спілкування В2В керівники естонських компаній ознайомилися з інвестиційними паспортами та потенціалом нашої громади. Зокрема, обговорили можливість вироблення та використання біогазу. На Калущині є сільськогосподарське підприємство, яке успішно займається переробкою сировини у біогаз. Естонських підприємців також зацікавила можлива співпраця в організації міжнародних перевезень.

Була можливість поспілкуватися із колегами з інших громад. Із головою Чернігівської торгово-промислової палати Костянтином Івановим Богдан Білецький обговорив перспективи економічної співпраці та можливої релокації чернігівських підприємств у Калуську громаду. 

«Ми вдячні народові Естонії за надпотужну підтримку України, що триває із самого початку повномасштабного вторгнення. А також за віру в нас та готовність завжди підкласти плече і в економічному розвиткові країни», — наголосив Калуський міський голова Андрій Найда.

Інші новини