19o

За майстерні малюнки татусів 50 юних калушан вирушать у захопливу мандрівку

  • 2024.06.14 15:31
    • Громада
    • Культура
  • 73

У Калуській громаді підбили підсумки конкурсу дитячих малюнків до дня батька «Мій тато — мій герой!».

Конкурс зініційовано сектором у справах сім’ї та гендерної політики відділу соціального обслуговування пільгових категорій населення управління соціального захисту населення спільно із радою з питань ВПО при Калуській міській раді. Захід відбувається із нагоди Дня батька, який цьогоріч припадає на неділю, 16 червня.

До конкурсу долучені діти-учасники пришкільних таборів нашої громади. У четвер, 13 червня, упродовж дня діти малювали малюнки. А вже наступного дня їх оцінювала компетентна конкурсна комісія.

— До конкурсу долучилися учасники восьми пришкільних таборів, які принесли 75 малюнків, — каже завідувачка сектору Аліна Бігун. — Із них конкурсна комісія обрала переможців. Їх — четверо, оскільки третє місце розділили дві роботи. 

До конкурсної комісії увійшли:

- Аліна Бігун, завідувачка сектору у справах сім`ї та гендерної політики відділу соціального обслуговування пільгових категорій населення управління соціального захисту;

- Юлія Худяк, керівниця студії «Ракурс», яка діє при ПК «Юність»;

- Ольга Чолінська, керівниця гуртків образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва ЦХТДЮМ;

- Валентина Соколовська, секретарка ради з питань ВПО при Калуській міській раді.

Обираючи переможців, комісія враховувала актуальність, задум, оригінальність, рівень володіння технікою. 

І місце:

Вікторія Куцик, учениця 5-А класу Калуського ліцею №1.

ІІ місце:

Поліна Багуляк, учениця 7-А Калуського ліцею №4.

ІІІ місце:

- Мілана Пристай, учениці 3-В класу ліцею №3;

- Оксана Чарабанок, учениця 1-А класу Калуського ліцею №7.

— Перемогу у конкурсі здобув малюнок батька-Захисника. Це — цікавий графічний малюнок. Робота, що отримала друге місце, не має стосунку до військової тематики. Але це дуже майстерний портрет тата, — розповідає Аліна Бігун. — Третє місце ми розділили між дівчатками молодшої вікової категорії. Це — малюнки за оригінальним задумом. Дівчатка-авторки дуже добре малюють, враховуючи досить юний вік.

Автори малюнків-переможців отримають грамоти і призи. Крім того, відібрали 50 робіт, які які будуть представлені на виставці в бібліотеці-філії для дітей КЗ « Центральна бібліотека імені Тараса Шевченка». Троє переможців отримають відзнаки і призи. Для 50-и учасників, чиї роботи увійшли в експозицію, передбачено вже цієї неділі влашувати цікаву екскурсію на Джуринський водоспад, Червоногородський замок і Дністровський каньйон.

Інші новини