9o

Калуський «Тризуб» розширює свою діяльність

  • 2024.01.11 17:57
    • Громада
  • 112

 Всеукраїнське об'єднання «Тризуб» ім. Степана Бандери нарощує свою діяльність на території Калуської громади. У складі Калуського загону зараз – 11 тризубівців.

   Аби стати повноцінним членом «Тризубу», організації орденського типу, неохідно активно долучатись до діяльності протягом тривалого часу, а згодом здати тест з ідеологічного мінімуму та фізичної підготовки. Днями калушани перебували на навчаннях у Коломиї. Там разом з чеськими інструкторами відпрацьовували навички з тактичної медицини. Уже невдовзі набутими знаннями й досвідом ділитимуться з учнівською молоддю.

   Основна специфіка заходів: безоплатне надання базових знань з основ поводження зі зброєю, тактики, такмеду й мінно-вибухової справи. Упродовж 3-х крайніх місяців калуські тризубівці провели 2 одноденні вишколи, 2 тренінги та 6 «Уроків мужності» у закладах освіти громади. До речі, із закупівлею реманенту для проведення «Уроків мужності» коштами посприяло управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради. Учасники спільноти прагнуть створити плацдарм, котрий забезпечить систему вільного набуття знань, які є важливими у військовий період країни для громадян будь-якого віку і статі. Для цього потрібен спеціальний реманент, а також - послуги з логістики й супутні витрати, які зараз покриваються коштом членів загону та окремих його меценатів.

   Наразі, вдалося придбати Mavic, з допомогою якого є можливість теоретично і практично знайомити калушан зі специфікою роботи з дроном в умовах бойових дій. «Загальна мета калуського загону — охопити навчаннями якомога більше жителів громади та збільшувати кількість заходів, закупити якісний реманент і техніку й проводити більш насичені вишколи.

  Незабаром плануємо організувати поблизу Калуша одноденний вишкіл по дронах», — повідомив представник Калуського загону ВО «Тризуб» Олег Кіндрацький.

Інші новини