7o

Хочете поділитися прочитаними книжками - завітайте в Калуський геріатричний центр

  • 2023.11.06 16:44
    • Соціальна сфера
  • 121

Сьогодні минає друга доба, як наш комунальний заклад «Калуський геріатричний центр» розмістив на своїй сторінці оголошення про започаткування у них букшерінгу.

  Іншими словами, це був свого роду заклик до всіх небайдужих мешканців громади (і не тільки) поділитися прочитаними книжками з постояльцями соціального центру, які дуже люблять читати. На перших візитерів – охочих ділитися книжками довго не довелось чекати.

   Сьогодні з чималим пакунком чтива завітали депутати обласної та міської рад – Ігор Очкур та Ірина Очкур. Тут вони зустрілися з першим заступником міського голови Мирославом Тихим, який опікується центром з моменту виникнення самої ідеї про його створення, та, власне, з пацієнтами та працівниками геріатричного центру. Книжкам зраділи всі! І за це велика дяка благодійникам. А головне, що у дружньому родинному колі вдалось усім поспілкуватися про роботу геріатричного центру та його перспективи.

   Приємно, що пацієнти з охотою розповідають про перебування у закладі, всі вони дуже задоволені чуйним ставленням до себе працівників, умовами проживання, харчуванням та послугами. І це є добрим критерієм, що доводить велику затребуваність такого закладу та необхідність його розвивати. А для цього треба зробити ще дуже й дуже багато.

  Насамперед, як зазначає Мирослав Тихий, слід планувати розширення закладу. В цьому напрямку вже є бачення та певні напрацювання (ще два приміщення, що поруч, можна використати для центру). Будівля потребує ремонту фасаду, облаштування повноцінного укриття тощо. Звісно, що це все потребує значних капіталовкладень, але ці питання точно стоятимуть на порядку денному в міській раді та виконавчому комітеті.

  І найближчим часом ще треба провести благоустрій території, щоб поважні мешканці нашого геріатричного центру мали свій простір для прогулянок, спілкування, городництва та дозвілля. На сьогодні керівництво закладу шукає для цього благодійників, а самі пацієнти вже задумують весняно-польові роботи.

   Насамкінець і принагідно нагадаємо всім адресу геріатричного центру для охочих поділитися книжками: м. Калуш, вул. Каракая, 25.

   Тут також будуть раді подарованим настільним іграм – шашки, шахмати, нарди тощо.

Інші новини