22o

Музей-оселя родини Івана Франка приймає відвідувачів

  • 2023.10.26 16:49
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 177

   Тісною є співпраця Комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» з Територіальним центром соціального обслуговування громадян, зокрема, з Університетом ІІІ-го віку.

  Традиційно на початку нового університетського курсу його слухачки відвідують Музей-оселю родини Івана Франка у Підгірках. Не став винятком і цей рік.

  25 жовтня на обійстя Франків завітали поважні пані, аби дізнатися щось нове, досі невідоме їм про легендарного Каменяра і його родину. Завдяки науковій співробітниці музею Дарії Ониськів, яка провела надзвичайно цікаву і змістовну екскурсію, очікування відвідувачок справдились. Почули чимало цікавинок із життя Франків, їхнього побуту, відпочинку, вподобань. А після екскурсії ще довго спілкувались за горнятком запашного трав’яного чаю.

  До речі, палким прихильником і популяризатором чаювання у Галичині був, власне, сам Іван Франко. Про це також дізнались в ході відвідин музею-оселі.

  "Висловлюємо щиру подяку керівниці установи за теплу зустріч і проведену роботу, яка збагатила наш кругозір і подарувала нові позитивні емоції!" - зазначили калушанки.

Інші новини