9o

У терцентрі соціального обслуговування Калуша є 1303 підопічних

  • 2024.02.22 13:27
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 83

  На початок 2024 року на обліку в територіальному центрі соціального обслуговування м. Калуш перебувало 1303 особи.

  Штатним розписом передбачено 47 штатних одиниць, працює 49 осіб.

   Безпосередньо надають соціальні послуги 44 особи. Територіальний центр відзвітує про роботу за минулий рік на одному із найближчих пленарних засідань сесії Калуської міської ради. У установі функціонує три відділення: - соціальної допомоги вдома; - організації надання адресної натуральної та грошової допомоги; - денного перебування.

  Витрати на утримання терцентру із місцевого бюджету за минулий рік становили 6,04 млн гривень. 97% із цих коштів направлено на зарплату. Штатна чисельність відділення соціальної допомоги вдома становить 38 осіб, із них 35 – соціальні робітники. Торік доглядали 370 підопічних.

  «Нормативне навантаження на соціального робітника – 10 осіб у міській місцевості і шість осіб у сільській місцевості. Середнє навантаження на соціального робітника у 2023 році становило 10 осіб, при середньому нормативному – вісім осіб», — ідеться у звіті. У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги працюють два працівники. Торік 738 мешканцям громади надали продуктові набори на загальну суму 264,96 тис. гривень (88,6 тис. гривень — із місцевого бюджету, 176,36 тис. гривень — від благодійників). Співпрацюють із благодійною організацією «БФ Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ».

  За дорученням міського голови працівники відділення організовують привітання з ювілейним днем народження одиноким підопічним. У 2023 році привітали 25 таких осіб, та чотири особи – зі 100-річним ювілеєм. За ініціативи терцентру до Міжнародного дня осіб похилого віку власники закладів громадського харчування організували для 24-х підопічних установи святкові обіди. На обліку у відділенні денного перебування станом на початок 2024 року перебуває 195 осіб. Штатна чисельність – три штатні одиниці, працює чотири особи.

   У цьому відділенні продовжують працювати курси комп’ютерної грамотності «Мій друг комп’ютер» (60 занять), навчання роботі на смартфоні/планшеті - «Зі смартфоном на Ти» (60 занять). Продовжуються спортивні заняття та заняття скандинавською ходьбою. Університет третього віку відвідали 180 слухачів. Відбулося 23 заняття, а також поїздка до історико-меморіального музею Степана Бандери. Директор терцентру Нпдія Рим є секретарем опікунської ради, що займається питаннями повнолітніх недієздатних та обмежено дієздатних осіб. На обліку в опікунській раді перебувало 43 недієздатні та три обмежено дієздатні особи. Торік відбулося 10 засідань ради.

 Повністю зі звітом можна ознайомитись за посиланням: https://kalushcity.golos.net.ua/?p=proekty_rishen&sp=single&id=8668.

Інші новини