20o

СЬОГОДНІ – ГІДРАВЛІЧНІ ВИПРОБУВАННЯ МЕРЕЖ. ГРОМАДА ГОТУЄТЬСЯ ДО ХОЛОДНОГО СЕЗОНУ

  • 2023.09.15 14:17
    • Житлово - комунальне господарство
  • 133

  Відбулося засідання оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та проведення оперативних відновлювальних робіт на об’єктах забезпечення Калуської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

   Присутні керівники теплопостачальних організації доповіли про роботи із підготовки до подачі тепла. Сьогодні у місті відбулися гідравлічні випробування.

— Станом на 9:00 ми тримали тиск у мережі 3 кілограми. Після 9:00 ТЕЦ збільшила нам тиск на більш ніж 10 атм. Випробування відбулись на більш, ніж 90% тепломереж, — доповів директор КП «Калуська енергетична компанія» Петро Шевчук.

— Наразі ми завершуємо заміну ділянки мережі на вул. Б. Хмельницького, 19. Маємо замінити ще дві ділянки. Для цього вже замовили труби. Петро Шевчук повідомив, що випробування відбулися успішно. Директорка філії «Калуська ТЕЦ ТОВ «Констанза» Олександра Якубишин повідомила, що на теплоелектроцентралі теж тривають підготовчі заходи для постачання теплоносія у місто, а також – працюють над формуванням запасу пального. 

  Наразі триває розрахунок цьогорічних тарифів на тепло. Тариф для населення, зважаючи на мораторій у державі, не зросте. Для бюджетних установ він буде економічно обґрунтованим. Про стан підготовки до холодного сезону доповіли керівники відомств, управляючих компаній, представники управління житлово-комунального господарства.

  Вирішили створити спільну комісію з обстежень аварійних ситуацій на мережах тепло-, водопостачання і водовідведення.

Інші новини