10o

Відбулося засідання штабу з підготовки до опалювального сезону 2023-2024

  • 2023.08.18 13:52
    • Житлово - комунальне господарство
    • Освіта
  • 198

Яким буде новий осінньо-зимовий опалювальний період?

   Відбулося засідання штабу з підготовки до опалювального сезону 2023-2024. Тривають роботи з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Калуської МТГ до опалювального сезону.

  На засіданні штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та проведення оперативних робіт на об’єктах життєзабезпечення громади, який відбувся 18 серпня, обговорили план заходів та терміни їх виконання. Керівники підрозділів, установ зазначили, що більшість робіт з профілактики та ремонту водопровідних й каналізаційних мереж проведено. Попереду – гідравлічні випробування теплових мереж та внутрішньо будинкових систем опалення, які необхідно здійснити до 15 вересня.

   «Щодо закладів освіти, то ще триває капітальний ремонт системи опалення в ліцеї №5. На першому та другому поверхах вже виконані роботи», - повідомила Ірина Люклян, начальниця управління освіти.

  «Всі лікувальні установи забезпечені альтернативними джерелами живлення на випадок аварійних вимкнень електроенергії. І зможуть надати пацієнтам ургентну допомогу», - розповіла заступниця міського голови Наталія Кінаш.

  «Обсяг робіт виконаний більший, ніж у минулих роках. Саму підготовку необхідно завершити вже до 15 вересня», - наголосив заступник міського голови Богдан Білецький.

  Олександр Бойко, державний інспектори з енергетичного нагляду управління Держенергонагляду в Івано-Франківській зазначив: «Підготовка до опалювального періоду розпочалася ще наприкінці минулого сезону – у лютому-березні 2023 року. Було здійснено моніторинг закладів, установ. Було надано рекомендації, які повторно перевірили. Загалом було кілька моніторингів. Заходи тривають. Здійснено заміну частини трансформаторів, електроліній, мереж, які були в незадовільному стані після постійних вимкнень. Оцінили стан як задовільний і в технічного обладнання ТОВ «Костанза».

  Наголошувалося, що обов’язково необхідно передбачити переведення закладів, установ на альтернативні джерела живлення на випадок ворожої атаки на енергетичну систему країни. Мешканцям, які користуються локальним опаленням, рекомендують провести перевірку димових та вентиляційних каналів. «Рік буде не кращий і не легший. Тому треба бути готовими до всіх викликів,» - підсумували на засіданні.

Інші новини