15o

Сьогодні, в Міжнародний день театру, калушани приймали гостей – учасників семінару «Драма-пошук.

  • 2023.03.27 17:04
    • Громада
    • Культура
  • 238

 Як розібрати драматургію на деталі», який зініціював Івано-Франківський обласний навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття.

Захід проводився у концертному залі за участю керівників драматичних колективів та акторів Івано-Франківського драматичного театру ім. Івана Франка. Представники Мельпомени обговорили важливі питання щодо удосконалення роботи з театрального мистецтва в період війни.
Друга частина заходу була присвячена безпосередньо сцені. Свою майстерність демонстрували театральні колективи з ПК «Юність»: Зразковий театр «Чарівник», Молодіжний театр «Сілентіум», Народний театр «Легенда».
Виступали також колективи ПК «Мінерал» - Народний театр «ЛюбАрт», народний гумористичний театр «Кум», народний драматичний театр народного дому с. Вістова, аматори сцени народних домів с. Пійла та с. Бабин-Зарічний.
На сцені в уривках вистав визрівали один за одним різні образи у виконанні як юних театралів, так і досвідчених акторів.

Отож, вітаємо театралів з професійним святом. Ваша мистецька діяльність –важливий внесок в утвердження національної гідності. Бажаємо міцного здоров’я, творчої жаги, вдалих виступів та вдячних глядачів.

Хай квітне український театр!

Інші новини