24o

"Запрошуємо стати патронатною сім'єю" - служба у справах дітей 

  • 2024.07.23 16:37
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 24

23 липня в приміщенні служби у справах дітей Калуської міської ради відбулося засідання міждисциплінарної команди з надання послуги патронату над дитиною.

На території Калуської громади діє одна сім’я патронатного вихователя, де забезпечується тимчасовий догляд та виховання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 Наразі, в сім’ї проживає одна дитина.

В ході засідання учасники обговорили питання стану проживання, виховання, утримання та розвитку дитини у сім’ї патронатного вихователя.

Принагідно нагадуємо!

 Сім'я патронатного вихователя — це сім'я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

 Патронатний вихователь — це особа, яка за участю членів сім'ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім'ї. 

Важливо знати, що держава гарантує соціальну допомогу на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом 2,5 прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку (3,5 прожиткових мінімуми при влаштуванні дитини з інвалідністю), а також грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб; при влаштуванні 2-х і більше дітей, дітей віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%, а також держава гарантує сплату ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Отже, якщо Ви небайдужі до долі дітей та готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки - звертайтеся до служби у справах дітей Калуської міської ради за адресою: м.Калуш, вул.С.Бандери, 18, (3 поверх).

Інші новини