10o

У Калуському геріатричному центрі освятили статую Божої Матері

  • 2024.10.02 11:02
    • Громада
  • 81

У світле свято Покрови Пресвятої Богородиці, 1 жовтня, у комунальному закладі «Калуський геріатричний центр» відбулася особлива подія – освячення статуї Божої Матері, яка встановлена на внутрішньому подвір’ї установи.

Ця подія має особливе значення для мешканців центру, адже символізує підтримку та захист для потребуючих духовної опіки.

Статуя є копією тієї, що розташована в Меджугор'є на горі Об'явлень Подбрдо. Фігуру Діви Марії для геріатричного центру створив відомий калуський скульптор Ігор Семак. Вартість робіт і матеріалів оплатила благодійниця, яка побажала залишитися анонімною. 

Нехай Пречиста Богородиця охороняє цей заклад, який став оселею для багатьох людей похилого віку.

А ще цього дня відбулося справжнє гастрономічне свято – фестиваль борщу. Українську національну страву №1 готували люди з Харкова, Луганська, які проживають у нашій громаді, та Івано-Франківська – представники команди БФ «Схід СОС» разом із засновницею Ольгою Жидковою (завдяки яким задум про геріатричний центр у Калуші став реальністю), команда ГО «Чисті серця Калуш», та працівники геріатрії. Для багатьох підопічних центру фестиваль приніс радість та забуття про ті труднощі, які довелося пережити через війну, проблеми зі здоров'ям або складні життєві обставини. Щирі посмішки на обличчях мешканців – це, мабуть, найкращий показник того, що свято вдалося. 

Міський голова Андрій Найда: «Дякуємо всім, хто доклав зусиль до організації фестивалю та створив таку теплу й душевну атмосферу. Бракувало всім нам вчора Мирослава Тихого, мого першого заступника, який зараз стоїть на захисті України. Мирослав Васильович свого часу активно підтримував ідею створення геріатричного центру в нашій громаді. Сподіваємося, що він невдовзі повернеться до нас із Перемогою. Щиро бажаємо цього всім нашим незламним Захисникам!»

Інші новини