17o

Сьогодні на старостинській нараді

  • 2024.07.26 17:42
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 26

26 липня під головуванням міського голови Андрія Найди та за участю керівників структурних підрозділів Калуської міської ради відбулась традиційна робоча нарада зі старостами старостинських округів. 

Розпочалася зустріч з інформації про роботу взаємодії з громадами відділу превенції Калуського райвідділу поліції за перше півріччя поточного року. Начальник сектору взаємодії з громадами відділу превенції Юрій Яцущак нагадав, що Калуську територіальну громаду з населенням понад 80 тисяч осіб обслуговують три поліцейських офіцери громади: Микола Зятюк, Михайло Площинець та, власне, Юрій Яцущак. Обслуговувати таку кількість мешканців допомагають також дільничні офіцери поліції.

Упродовж першого півріччя 2024 року Поліцейські офіцери громад розглянули 71 одне звернення громадян. По всіх прийняті рішення у встановленому законодавством порядку, а заявникам надані письмові відповіді про результати розгляду. У сфері профілакти осіб, які перебувають на обліку в Калуському РВП ГУНП, було відвідано 43 особи, які вчиняють домашнє насильство, та 26 раніше судимих осіб, судимість яких ще не погашена. Трьом таким особам, від початку року, встановлено адміністративний нагляд у зв’язку з їх небажанням стати на шлях виправлення. 

У п’ятьох загальноосвітніх навчальних закладах громади проведено повчальні уроки на тему безпечної поведінки на воді, безпечної поведінки на дорозі в якості пішохода та розповідалось про специфіку роботи поліцейського.

У сфері громадської безпеки складено 114 адміністративних матеріалів. 89 з них пов’язані з порушенням правил дорожнього руху. Задокументовано 4 правопорушення за ст. 130 КупАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

За звітний період офіцерами громади розкрито 15 кримінальних правопорушень. Із них 4 пов’язані із шахрайством, 2 крадіжки, 1 домашнє насильство, 1 захопленням земельної ділянки, 1 невиконання судового рішення, 1 ухилення від адміністративного нагляду. 5 кримінальних правопорушень повязані з незаконним зберіганням заборонених наркотичних речовин. 

Далі присутні заслухали інформацію про роботу закладів культури у старостинських округах. Народні доми і клуби (Ріп’янка, Копанки, Мостище та інші) готують до чергового опалювального сезону. 

В закладах освіти тривають ремонтні роботи і підготовка до нового навчального року.

Управління молоді та спорту продовжує приймати заяви на оздоровлення дітей пільгових категорій. Станом на 26 липня таких заяв було 133. 27 липня 21 дитина повертається з відпочинку у румунському місті Сеїні. Цього ж дня 50 дітей вирушать на оздоровлення до Микуличина у таборі «Смерічка». 

У чемпіонаті району з футболу серед юнаків 2007 р. нар. і молодших, який стартує 27 липня, три команди представляють старостинські округи Калуської МТГ (Тужилів, Голинь, Мостище). Цей турнір присвячений Дню молоді і фінішуватиме 12 серпня. Також у День молоді на літньому волейбольному майданчику в Калуші відбудеться одноденний волейбольний турнір.

Працівники «Спорт-Арени» протягом тижня покосили 16 стадіонів. З них 11 - у старостинських округах. Щотижня у селах громади проводитимуть спортивно-оздоровчі заходи «Активні діти – здорові діти». 

Упродовж тижня КП «Міськсвітло» проводило відновлювальні роботи у Сівці-Калуській та на вул. Гірничорятувальній.

Начальник відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Михайло Костельний акцентував увагу присутніх на питаннях безпеки та питаннях благоустрою у старостинських округах. Так, в окремих селах трапляються незакриті люки, криниці, нагромаджені старі бетонні конструкції, які можуть спричинити травмування дітей чи дорослих. До Дня Незалежності потрібно покосити і прибрати територію, оновити символіку, де це необхідно тощо.

Начальниця юридичного відділу міської ради Тетяна Ткачук розповіла про норми та правила укримання домашніх, свійських тварин і птиці в домогосподарствах.

Старости традиційно доповіли про поточний стан справ в округах, про роботи із благоустрою населених пунктів і боротьбу з розповсюдженням борщівника Сосновського.

Інші новини