34o

11 творчих колективів - понад 200 вихованців Калуської дитячої музичної школи взяли участь в обласному гала-концерті

  • 2024.05.13 08:44
    • Культура
  • 81

"Якщо робота дає плідні результати, душа радіє, живе нею і збагачується теж нею", - говорять митці.

11 травня в стінах обласної філармонії імені Іри Маланюк відбувся гала-концерт обласного конкурсу виконавської майстерності серед учнів мистецьких шкіл області.

Калуську юну музичну еліту представли 11 творчих колективів, а це 200 вихованців Калуської дитячої музичної школи - хор середніх та старших класів, два вокальні ансамблі, інструментальні: скрипкові, бандуристок, віолончелістів, баяністів-акордеоністів, а також мажореток і квартет трубачів.

Приємно відзначити, що ведучими заходу та авторами сценарію були Зоряна Середа, директорка Калуської ДМШ, та Іван Деренюк, викладач народного відділу.

Музика звучала та переливалася всім багатоголоссям Прикарпаття, від класичного роялю - до народних цимбал. 36 номерів концерту, 3,5 години свята юності і краси! 

Всі керівники колективів-переможців отримали Подяки з рук очільниці Івано-Франківської ОВА пані Світлани Онищук, та начальниці департаменту культури, національностей та релігій ОДА Тетяни Бойко зі словами щирого захоплення і дякою за працю і душу, викладену в дітей.

 Фінальним номером було виконання пісні «Моя Україна» зведеними хорами кращих шкіл області під супровід калуського духового оркестру «Золоті сурми». 

"Такі гала-концерти це можливість обміну досвідом з колегами, а також прекрасна нагода побачити різноманіття талантів нашого краю", - діляться враженнями учасники заходу.

Наша музика звучала, звучить і звучатиме в вільній, незалежній і переможній Україні!

Більше фото за посиланням 

https://www.facebook.com/share/p/xfN6EWHcsy98bfWL/

Інші новини