13o

Сьогодні, 30 вересня свято сили духу і серця укріпленого вірою - День усиновлення

  • 2022.09.30 08:25
    • Громада
  • 301

Указом Президента України від 27 листопада 2008 року в Україні щорічно 30 вересня відзначається День усиновлення — свято України, яке щороку співпадає із днем  християнського Свята Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною,  прийнявши  рішення та ступив на шлях усиновлення та створення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування родин, де будуть зігріватися серця.

  Сьогодні, у цей надскладний час, час війни, захист прав та інтересів дітей є одним із пріоритетів державної політики України. Кожна дитина має право на виховання в сім’ї, потребує родинного тепла і турботи та не може залишитися поза увагою. Доброта і любов — головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти — це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам'ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину, особливо тепер про дітей-сиріт та дітей, які залишилися без батьківського піклування. Діти — найдорожче багатство кожної людини. Заради їхнього щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. У дітях — щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.
      І тому саме в цей день хочеться від щирого серця привітати тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, а також усіх опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів. Адже,  це свято вихваляє силу духу і мужності усіх цих людей, чиї серця укріплені вірою. Добре жити, коли у тебе є НАДІЯ — з нею набагато легше. Добре, коли у серці маєш ЛЮБОВ, а в душі негасима ВІРА в мрію.

    На сьогоднішній день у Калуській територіальній громаді за рішенням судів усиновлено 43 дитини. На обліку дітей, які можуть бути усиновлені перебуває 8 дітей, віком від 7 до 16 років. На облік кандидатів в усиновлювачі взято 2 сім’ї.

     Громадяни України, які бажають усиновити дитину мають право отримати консультацію щодо процедури усиновлення дитини ( в тому числі в онлайн-режимі), а також звернутися із відповідною заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі,  шляхом подання відповідної заяви за місцем свого проживання безпосередньо до служби у справах дітей ( вул. С. Бандери, 18, 3 поверх, м. Калуш) або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (Дія) та інтегровані з ним інформаційні системи Мінсоцполітики, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Служба у справах дітей Калуської міської ради

Інші новини