23o

Свій 100 літній ювілей відзначила мешканка села Копанки Марія Дмитрівна Родзінська

  • 2024.08.21 15:32
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 65

Сьогодні, 21 серпня, свій 100 літній ювілей відзначає мешканка села Копанки Марія Дмитрівна Родзінська.

Жінка народилася 1924 року в селі Негівці. Дитинство, як і в багатьох її ровесників, було нелегким. Закінчивши лише чотири класи, мусила допомагати батькам по господарству. У 1947 році пані Марія вийшла заміж і стала матір’ю семи дітей. Важка доля вдови, яку вона понесла у 52 роки, не зламала її. Марія Дмитрівна сама виховувала своїх діточок – 5 синів і 2 доньки.

Під час війни жінка допомагала українським повстанцям, за що її арештували і ув’язнили в костелі у Войнилові. На щастя, завдяки проханням батьків, її звільнили без суду. З 17 років і до переїзду в Калуш Марія Дмитрівна була сестрицею в Негівській церкві. А у 2000 році переїхала в село Копанки, де й проживає досі.

На долю Марії Дмитрівни вже вдруге випало зустрічатися з війною. Її онук Мар’ян Бунга, староста села Копанок зараз захищає Україну на фронті, а бабуся з нетерпінням чекає його повернення.

Ювілярка має велику родину: 18 онуків, 28 правнуків та одна праправнучка. Сьогодні багато з них завітали привітати найріднішу зі святом. Доєдналася до привітань і заступниця міського голови Наталія Кінаш разом із в.о. старости с. Копанки Василем Лазарем.

У день свого сторіччя, пані Марія зустрічає гостей у вишиваному вбранні, яке створювала власноруч та в якому виходила заміж. Її очі сяють мудрістю, а голос звучить міцно, коли вона декламує Шевченків «Заповіт» та співає молитву за Україну.

Бажаємо Марії Дмитрівні міцного здоров’я. Нехай Господь береже її і всю її родину. Віримо, що наступний день народження ювілярка зустріне в мирній, квітучій Україні, в оточенні своїх рідних!

Інші новини