15o

Сьогодні, 19 вересня, міський голова Андрій Найда взяв участь в нараді, яка відбулася під керівництвом голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

  • 2023.09.19 18:36
    • Громада
  • 88

Спільно з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів та територіальних органів міністерств й інших центральних органів виконавчої влади обговорили важливі питання. 

Передовсім йшлося про підготовку громад до осінньо-зимового періоду та опалювального сезону, укриття та пункти незламності. 

На сьогодні за всіма показниками, як наголосила голова ОВА, наша область готова до осінньо-зимового періоду на 90 %. 

Але всі ми розуміємо, що живемо у такий час, коли можуть будь коли виникнути надзвичайні ситуації. Важливість бути готовими до найскладніших сценаріїв розвитку подій – очевидна. Маємо приклад минулого року, коли ворог 7 разів влучав ракетними обстрілами по енергообєктах нашої області. 

Тож, маючи приклад минулорічних проблемних питань, цьогоріч працюємо на випередження, щоб уникнути критичних ситуацій у наступному опалювальному сезоні. 

Трохи згодом відбулося командно-штабне навчання на 9-ти тематичних локаціях. 

Зокрема, учасники мали можливість ознайомитись зі зразками використаних ворожих боєприпасів. Побачили й парк автомобілів спеціального призначення та іншу техніку, що використовується в оборонних цілях. 

Також продемонстрували еталони облаштованих пунктів незламності. 

«Сьогоднішній день для нас усіх був підсумком вже проведеної роботи щодо підготовки до наступного осінньо-зимового періоду та індикатором проблем, які ще слід якнайшвидше вирішити», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Інші новини