19o

У Калуській громаді розпочато профілактичні рейди проти паліїв сухостою

  • 2023.09.13 15:25
    • Надзвичайні ситуації
  • 158

   Щороку наприкінці серпня та у вересні в країні починають масово спалювати суху траву, листя, бур’яни та інші рослинні рештки.

  Такі дії завдають шкоди довкіллю та здоров’ю людей, нерідко призводять до великої біди. Під час воєнного стану спалювання сухостою може прирівнюватись до диверсій. А це передбачає кримінальну відповідальність. Доволі суворим є і адміністративне покарання: за самовільні дії паліям загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

  На території Калуської МТГ вже розпочато профілактичні рейди відповідних служб. Інспекторами відділу муніципальної інспекції здійснюється відпрацювання територій щодо виявлення фактів спалювання залишків сухої рослинності. До рейдових груп залучено Поліцейського офіцера громади та фахівців ДСНС. Ними 12 вересня у мікрорайоні Загір’я виявлено 2 випадки спалювання. З винуватцями проведено профілактичні бесіди.

   13 вересня рейдовою групою у складі завідувача сектору з охорони громадського порядку муніципальної інспекції та Поліцейського офіцера громади відпрацьовано місцевість приватної забудови: житлові масиви Хотінь, Загір’я, вулиці Долинська, Українська. Під час цього рейду фактів спалювання сухостою, на щастя, не зафіксовано.

  З місцевими мешканцями проведено роз’яснювальні бесіди. Відпрацювання територій щодо виявлення випадків спалювання сухої рослинності триватимуть і надалі. 

   Тож закликаємо: будьте пильними, законослухняними та відповідальними!

Інші новини