20o

Відбулося засідання Координаційної ради з питань дітей

  • 2021.05.27 09:18
    • Соціальна сфера
  • 305

26.05.2021 року, під головуванням заступника міського голови Надії Гуш відбулося засідання Координаційної ради з питань дітей, приурочене до  відзначення Міжнародного дня  захисту дітей. З наступаючим святом присутніх привітала Надія Гуш.

   Начальник служби у справах дітей Калуської міської ради Леся Дзундза поінформувала присутніх про роботу служби щодо забезпечення прав дітей в громаді, зокрема на забезпечення права кожної дитини на виховання у сімейному середовищі, соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах, а також проаналізувала роботу ввіреної установита відзначила співпрацюіз структурними підрозділами органів міської ради щодо захисту прав дітей, яка, на її думку,  проводиться на належному рівні. «Завдяки міжвідомчій співпраці ми намагаємося забезпечити дітям повноцінний розвиток відповідно до їх потреб», - наголосила Л. Дзундза.

   Доля соціальних сиріт дуже нелегка, проблемна, часто обтяжена, як біологічною спадковістю, так і неналежним їх вихованням та розвитком. Ось чому перед соціальними службами, навчальними та лікувальними закладами міста, ювенальної превенції першочерговим завданням є якомога ефективніше працювати на профілактику соціального сирітства, особливо звертати увагу на раннє виявлення асоціальної поведінки батьків, коли ще можливе їх виправлення. Координацію соціального захисту дітей уповноважених суб’єктів покладено на служби у справах дітей. Соціальний захист дітей являє собою систему заходів правового, організаційного, фінансового плану, спрямовану на забезпечення безпеки їх у повсякденному житті та призначену для здійснення  їх нормального життя.

   На первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування  в службі у справах дітей на 26.05.2021 року перебуває 116 дітей, ще 41 дитина перебуває на обліку дітей, що опинились в складних життєвих обставинах та 48 усиновлених дітей за рішеннями судів, 9 дітей, які можуть бути усиновлені.

   У місті функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу де виховується 6 вихованців зазначеної категорії та 9  прийомних сімей, де виховується 17 прийомних дітей, що є одним із найкращих результатів по області.

   Особливу увагу було приділено питанню скоєння злочинів неповнолітніми та небезпечній ситуації із вживанням алкогольних напоїв і їх продажу підліткам. Як повідомила інспектор ювенальної превенції неповнолітніх Калуського відділу поліції ГУНП Т. Яцків, лише за 5 місяців поточного року виявлено та задокументовано 3 факти порушення правил торгівлі спиртними напоями, а алкогольне сп’яніння. Депутат міської ради Л. Кирилович запропонувала виносити на загальний осуд інформацію про заклади торгівлі, які продають алкоголь неповнолітнім. Надія Гуш зазначила, що цей напрямок роботи повинен стати пріоритетним і у зв`язку із важливістю питання  запропонувала провести окреме тематичне засідання на тему продажу алкогольних виробів неповнолітнім особам. 

   І на завершення, Надія Гуш подякувала присутнім за плідну працю та вручила подяки за співпрацю соціальним педагогам закладів середньої освіти та колективам, які працюють задля здійснення захисту дітей.  

   Діти – наша радість і надія! Бережімо їх!

Інші новини