10o

Працівники Калуської стоматполіклініки пішли у безоплатні відпустки

  • 2023.01.26 13:37
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 338

 До таких дій колектив вдався вимушено, позаяк в умовах систематичного знеструмлення поліклініка, яка повністю залежна від електропостачання, не може повноцінно працювати.

Про таке рішення, яке вчора було ухвалено на зборах трудового колективу, повідомив директор КНП «Калуська стоматологічна поліклініка» Олег Шкляр. Керівник, зокрема, зазначив, що з початком планових та аварійних відключень електроенергії установа продовжувала працювати.

Але через тривалі перерви щоразу виникає проблема в наданні стоматологічних послуг, вже не кажучи про низьку температуру в самому приміщенні, яке обладнане електричним теплопостачанням. Також, за час нестабільної роботи, підприємство вже накопичило заборгованість із заробітної плати. КНП «Калуська стоматологічна поліклініка» зверталось до Ради Оборони області з проханням, щоби заклад внесли в перелік об’єктів критичної інфраструктури, і, відповідно, не знеструмлювали б.

Однак, позитивного рішення поліклініка не отримала. Ще одне звернення подав і міський голова Андрій Найда, акцентуючи увагу обласної влади на тому, що потреба у стабільній роботі нашої стоматполіклініки велика, адже це комунальний заклад, який обслуговує величезну кількість пільгових категорій населення, зокрема й військовослужбовців з цілого нашого регіону. Але на сьогодні відповіді з цього приводу, на жаль, немає. Директор КНП КСП Олег Шкляр запевняє, що силами підприємства планують закупити генератор.

Але на сьогодні це теж проблематично, бо обладнання, яке може задовольнити необхідний обсяг (базовий) напруги – дороговартісний генератор з потужністю 12-15 кВт і зі специфічними характеристиками. Зважаючи на такі реалії, колектив змушений перейти на особливий режим роботи. Згідно з новим графіком – у будні дні працюватимуть тільки чергові лікарі у дві зміни, які прийматимуть ургентних хворих. У суботу й неділю з 9:00 до 15:00 прийом проводитимуть 2 стоматологи-терапевти, 1 хірург, 1 дитячий стоматолог, 1 ортопед.

Такий графік буде застосовано до моменту врегулювання питання з електропостачанням закладу. Просимо вибачення за незручності та сподіваємося на позитивне рішення Ради Оборони області щодо віднесення КНП «Калуська стоматологічна поліклініка» до об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперебійне електроживлення.

Інші новини