9o

Стартувала урядова програма «єРобота» з надання грантів аграрним підприємствам!

  • 2022.07.04 15:00
    • Економіка
    • Сільське господарство
  • 295

1 липня 2022 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738 "Деякі питання надання грантів бізнесу" (https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-nadannya-grantiv-biznesu-738-210622) стартувала урядова програма «єРобота» з надання грантів аграрним підприємствам і тим, хто займається переробкою.

Програми стосуються розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також тепличних господарств. Вони розроблені з метою підтримки суб'єктів підприємництва, агровиробників, створення робочих місць та забезпечення продовольчої безпеки.

Держава фінансує до 70% вартості проекту для першої тисячі учасників. Гранти надаються за трьома напрямами:

  • на створення або розвиток підприємств садівництва, ягідництва, виноградарства (до 400 тис. грн на 1 гектар);

  • на створення або розвиток тепличного господарства (до 7 млн грн);

  • на створення або розвиток переробних підприємств (до 8 млн грн).

На освоєння гранту надається 1 рік.

Подати заявку з бізнес-планом або планом посадки можна на порталі Дія diia.gov.ua (https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad, https://diia.gov.ua/services/grant-na-teplicyu ).

Ощадбанк є уповноваженим банком програми. Якщо клієнт завітає до відділення Ощаду, менеджер проконсультує його щодо умов програми та оформлення заявки.

Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 7 років. За напрямом переробки – фізичні особи, ФОПи та юридичні особи.

У разі погодження проекту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в Ощадбанку. Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проектом. Обов’язковою умовою програми є створення нових робочих місць і сплата податків, зборів та обов’язкових платежів.

Грантові кошти не є безповоротними. Учасник має виконати всі умови програми.

Дізнатись про програму детальніше можна у спеціалістів бізнес-лінії Контакт-центру Ощадбанку за тел: 0 800 219 800.

Рішення про надання гранту за першими двома напрямами прийматиметься спеціалістами Міністерства аграрної політики та продовольства України, за напрямом переробки – Міністерством економіки України.

Інші новини