10o

Традиційно (в п’ятницю) в залі засідань міськвиконкому відбулася нарада в міського голови Андрія Найди за участю представників виконавчих органів Калуської міської ради та сільських старост

  • 2022.06.03 13:48
    • Старостинські округи
  • 250

Перше питання з порядку денного продиктоване сезонністю активного росту борщівника Сосновського. Цей злісний бур’ян дошкуляє мешканцям наших сіл з року в рік. Власне тому дуже актуальною є тема щодо боротьби з ним.

    З цього питання перед присутніми виступив посадовець Калуського управління Держспоживслужби Григорій Химич. Власне він розповів про розроблення обласною радою відповідної програми, яка матиме на меті виділення коштів на ефективне знищення борщівника. Зараз триває збір інформації про території його проростання.
    Актуальними залишаються питання пожежної безпеки, особливо у літній період. Інформацію про відповідні заходи доповів начальник управління з надзвичайних ситуацій Іван Дембич. Він наголосив на тому, що серед людей необхідно постійно проводити роз’яснювальну роботу, щоб не траплялися такі випадки, як було з підпалами сухої трави. Окрім того, що витрачено надзвичайно багато ресурсів при гасіннях таких пожеж, вже є конкретні приклади покарання паліїв штрафами. Зовсім недавно чоловіка з нашої громади оштрафували на 6 тис. грн.
    Міський голова, як зазвичай, заслухав старост сільських округів, з’ясовуючи поточний стан справ у кожній громаді. Відповідно – керівники структурних підрозділів отримали протокольні доручення.

Інші новини