5o

П’ятниця – на порядку денному в міського голови Андрія Найди питання, пов’язані з роботою виконавчих органів та комунальних підприємств на територіях сіл громади. Власне їх обговорювали на зустрічі зі старостами.

  • 2022.07.01 13:20
    • Актуально
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 304

   Заслухали виконання протокольних доручень. Йшлося про стан підготовки закладів освіти до нового навчального року, про вивіз сміття з сільських територій, розчищення каналів, прокладання труб для відведення води, ініціативи старостинських округів для подання на грантовий конкурс від «Goodvalley Ukraine» тощо.

   Окремим питанням обговорили спроможність сільських громад до залучення інвесторів у сфері аграрного бізнесу – розвиток тепличних господарств.

   Старости впродовж зустрічі мали можливість ще й поспілкуватись із заступником начальника Калуського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківської області Василем Тимочком. Перш за все, на що правоохоронець звертав увагу старост і рекомендував проводити відповідну роз’яснювальну роботу – зміни в законодавстві щодо підвищення відповідальності у воєнний час за крадіжки. Навіть дрібна крадіжка сьогодні – це вже класифікується як тяжкий злочин. Ще Василь Тимочко розповів старостам Калуської громади про розпочату поліцією роботу зі встановлення приладів відео спостереження на територіях сільських округів. Насамкінець всі разом обговорили механізми дієвої співпраці.

Інші новини