29o

Місцем проведення традиційної наради зі старостами 10 серпня стало село Довге-Калуське Пійлівського старостинського округу

  • 2023.08.11 11:30
    • Старостинські округи
    • Трансляції
    • Відео
  • 405

На порядку денному – важливі питання життєдіяльності другого за кількістю населення (3 200 мешканців) старостинського округу Калуської громади.

   З-поміж основних проблем - поганий стан доріг. Значних капіталовкладень потребують й інші об’єкти. І, зокрема, берегоукріплення річок Чечви і Лімниці, які дуже дошкуляють під час повеней. Але для вирішення цього питання необхідні кошти з державного бюджету. Місто ж може допомогти з ремонтами об’єктів сільської інфраструктури. І допомагає! Староста Галина Гелега із вдячністю відгукується про роботу КП «Міськсвітло». «В Довгому-Калуському освітлені практично всі вулиці, і в Пійлі завершують процес... А було освітлення у нас в жахливому стані... В аварійному стані перебували наші обидва народні доми. Частково вдалося зробити певні ремонтні роботи за кошти обласного (50 тис. грн) і місцевого (50 тис. грн) бюджетів.» Місцеві мешканці активно доєдналися до всенародної допомоги нашим Збройним Силам від самого початку війни. «Відправляли допомогу ми і в Очаків, на Донеччину, в Бучу... Зараз наші люди зібрали багато допомоги для постраждалих районів Херсонщини», - розповіла староста.
   Про ситуацію у сферах освіти, культури, охорони здоров’я розповідали керівники відповідних закладів та установ.
Після наради з активом села міський голова Андрій Найда оглянув приміщення народного дому, бібліотеки, ФАПу, поспілкувався з мешканцями Довгого-Калуського.
   «Будемо продовжувати допомагати Пійлівському старостинському округу наскільки дозволить місцевий бюджет. Однак питання доріг, берегоукріплення однозначно вимагають залучення додаткових коштів», - констатує міський голова.
Щодо доходів й видатків округу. Загалом на його потреби з бюджету територіальної громади минулого року за всіма напрямками спрямовано понад 11,816 млн грн (6,6 млн грн власних коштів, якщо не враховувати освітню субвенцію). Доходи від Пійлівського округу становили 2,25 млн грн.

Інші новини