17o

Перша у новому році робоча нарада зі старостами відбулась 4 січня в залі засідань виконкому Калуської міської ради

  • 2024.01.04 15:51
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 202

   Сьогодні, 4 січня, Калуський міський голова Андрій Найда провів традиційну робочу нараду за участю очільників старостинських округів громади, заступників міського голови, представників виконавчих органів ради.

   Керівники окремих структурних підрозділів міської ради поінформували про поточну роботу у старостинських округах. Так, заступниця начальниці управління освіти Леся Кобзан нагадала, що 8 січня, після зимових канікул, у закладах загальної середньої освіти відновлюється навчальний процес, який триватиме до 31 травня, тобто - до завершення другого семестру. Важливо, щоб начання розпочалося у теплих, прогрітих класах. Адже за прогнозом погоди найближчими днями очікується значне похолодання. Дошкільні заклади працювали у звичному режимі. Рівень відвідування за минулий тиждень у середньму становив 55 дітей на всі чотири садочки. А в окремих було всього по чотири дитини. Також посадовиця повідомила про підсумки другого етапу всеукраїнських учнівських олімпіад, акцентувавши на разючому контрасті між кількістю переможців – учнів міських (324) та сільських (35) навчальних закладів. Тож у третьому, обласному, етапі олімпіад візьмуть участь 84 школярі з міста і лише 3 – із сіл (по одній дитині з Сівки-Калуської, Голиня і Тужилова).

   КП «Міськсвітло» проводило поточні роботи у Кропивнику, Боднарові і Тужилові. У зв’язку з очікуваними морозами і снігопадом начальник УЖКГ Тарас Фіцак закликав старост подбати про наявність протиожеледної суміші (якщо хтось ще цього не зробив).

   Начальниця управління культури, національностей та релігій Любов Джуган повідомила, що для Народного дому села Пійло закуплено 50 крісел; повністю укомплектовано меблями бібліотеку в Копанках. 14 січня на базі талановитого самодіяльного колективу – Боднарівського вертепу - проведуть метододичне б’єднання керівників сільських закладів культури.

  Начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Михайло Клим розповів про початок роботи над річним календарним планом спортивних заходів (відповідно до передбачених бюджетних коштів). Насамперед, збережуть ті змагання і турніри, які проводились в пам’ять про наших загиблих Героїв.

Інші новини