26o

Насиченою за спектром обговорюваних питань була нарада в міського голови зі старостами сіл

  • 2023.03.17 15:52
    • Старостинські округи
  • 271

Специфіки її додали виступи запрошених осіб – секретаря ініціативної групи з формування складу молодіжної ради Тетяни Ковалевської та виконувачки обов’язків начальника Калуського центру зайнятості Алли Гудзоватої.


   Якщо детальніше, то Тетяна Ковалевська розповіла старостам про ідею створення молодіжної ради. Активістка переконана, що майбутня організація стане дієвим чинником для формування молодіжної політики в громаді та центром креативних ініціатив.
   Тетяна Ковалевська закликала старост до пошуку кандидатів на членство в молодіжній раді, заяви від яких очікують до 9 квітня (вся необхідна інформація для охочих розміщена на офіційному сайті за посиланням: https://kalushcity.gov.ua/publicinfo/dokumenti-yaki-neobhidno-podati-dlya-uchasti-v-ustanovchih-zborah)

   Про нові державні програми для тих, хто шукає роботу, хто хоче започаткувати свій власний бізнес розповіла старостам виконувачка обов’язків начальника Калуського центру зайнятості Алла Гудзовата. На сьогодні, як переконує посадовиця, є багато можливостей для незайнятих людей, або тих, хто планує розвивати свій бізнес. Це мікрогранти для підприємців-початківців, для розвитку сімейної справи, це фінансова допомога від держави, яка може стати безповоротною при умові ведення підприємницької діяльності з найманими працівниками.
Алла Гудзовата запропонувала старостам подати свої пропозиції щодо необхідних для старостинських округів видів суспільно-корисних робіт, щоб залучити максимально людей, які потребують заробітку.

   Начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак поінформував про організацію весняної толоки і повідомив старост про те, що наступної п’ятниці комунальники будуть готові допомагати мешканцям старостинських округів реманентом, технікою для проведення упорядкування сільських територій.

   Заступник начальника управління з надзвичайних ситуацій Олег Тарбєєв звернувся до старост з проханням нагадати мешканцям старостинських округів про неприпустимість спалювання сухої трави, листя тощо, адже за це передбачена відповідальність (детально – за посиланням: https://kalushcity.gov.ua/news/za-samovilne-spalyuvannya-suhoyi-travi-vidpovidalnist).

Інші новини