10o

Робоча нарада зі старостами

  • 2024.03.29 14:13
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 96

Традиційна робоча нарада зі старостами під головуванням міського голови Андрія Найди за участю керівників структурних підрозділів Калуської міської ради відбулась 29 березня.

Зустріч розпочали з інформації про проведені поточні та капітальні роботи на території старостинських округів. КП «Міськсвітло» працювало у Мостищі, Мислові, Ріп’янці, Яворівці. КП «Калушавтодор» профілювало і підсипало дороги. Зокрема, завершили проблемну ділянку дороги у Кропивнику. Свій обсяг робіт в цьому селі завершує і ДП «Дороги Прикарпаття».

У закладах освіти 1 квітня розпочинається четверта навчальна чверть. Упродовж весняних канікул було організовано активне дозвілля. Зокрема, учні майже з усіх старостинських округів взяли участь у традиційному шаховому турнірі пам’яті Героя України Олекси Гірника. 

Триває підготовка до 3-го, районного етапу всеукраїнських спортивних ігор «Пліч-о-пліч» (представники Калуської громади змагатимуться у футзалі і спортивному орієнтуванні). Закінчує роботу створена розпоряджнням міського голови робоча група з оптимізації закладів загальної середньої освіти. Формується відповідна аналітична довідка. На думку членів групи (особливо, після знайомства з досвідом освітян Дрогобича), в нашому місті має право на існування науковий ліцей. Його доцільно створити на базі ліцею ім. Дмитра Бахматюка. Окремо обговорили проблему щодо ремонтних робіт Ріп’янського ліцею.

30 березня завершується волейбольний турнір серед аматорських команд віком до 18 років пам’яті Любомира Фединяка. Активну участь у цих змаганнях також взяли сільські команди. Триває процес передачі сільських стадіонів на баланс КП «Спорт-арена».

31 березня у ПК «Юність» відбудеться благодійний фестиваль «Театральна весна» за участю 16 театральних колективів Калуської громади. 

Партію нової літератури привезли з обласного центру. Книги розподілять між бібліотеками. До речі, Калуська громада – чи не єдина в області, де вдалося повністю зберегти мережу закладів культури (народні доми, сільські бібліотеки підтримуються і продовжують функціонувати) – така інформація прозвучала 28 березня на обласній колегії.

Наступного тижня в Голині планується відкриття поліцейської станції.

На завершення наради очільники старостинських округів коротко поінформували про основні аспекти життєдіяльності сіл, про роботу із благоустрою населених пунктів, про волонтерську діяльність мешканців.

Інші новини