10o

Відбулась робоча нарада зі старостами

  • 2024.04.05 15:30
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 104

5 квітня під головуванням міського голови Андрія Найди відбулась традиційна робоча нарада зі старостами за участю керівників структурних підрозділів Калуської міської ради.

Розпочалася зустріч з інформації Калуського райвідділу ДСНС стосовно відповідальності за порушення законодавства щодо спалення сухої рослинності. З початку року на території Калуської МТГ виникло 45 пожеж, з них 26 - в екосистемах. Вогнеборці проводять профілактичну роботу, звертаються до громадськості, але люди продовжують палити суху траву, залишки листя та ін. Не зважаючи на сувору заборону та відповідальність за такі дії. Зокрема, за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 150 до 6 300 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн. Представник райвідділу ДСНС закликав старост активізувати роз’яснювальну роботу з мешканцями сіл.

Окремі старости цікавились, чи можна спалювати на попіл гілки. Адже навесні і в населених пунктах, і на дачних масивах проводилась масова обрізка дерев. Різати на дрова, щоб спалити у печі, чи подрібнювати – не в кожного є можливість... Однозначно: деревні гілки слід чітко відмежовувати від сухостою, трави й листя і суворо контролювати процес утилізації.

На фінішну пряму вийшов навчальний процес у закладах освіти. 11 квітня – останній день реєстрації одинадцятикласників, які мають намір вступати до вишів, для участі в Національному мультипредметному тесті. 8 квітня завершуються змагання із футзалу в рамках районного етапу всеукраїнських спортивних ігор «Пліч-о-пліч». Відрадно, що до фіналу вийшли калушани – команда ліцею №6. А 10 квітня калуська баскетбольна команда боротиметься в Долині. 

На наступну п’ятницю запланована розширена нарада робочої групи щодо оптимізації освітньої мережі за участю директорів навчальних закладів.

6 квітня у спорткомплексі «Сокіл» ДЮСШ Калуської міської ради відбудеться перший турнір з бадмінтону пам’яті загиблого Захисника Романа Мердуха.

Упродовж тижня КП «Калушавтодор» працював у Копанках: профілювали й підсипали щебенем дороги. КП «Міськсвітло» встановлювало світильники у Мостищі, Мислові, Ріп’янці, Яворівці; також перепрограмовували скрізь годинникові механізми на літній час.

У селах громади тривають толоки із благоустрою і прибирання територій. Необхідно вживати заходів на недопущення і ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Керівники старостинських округів прозвітували про поточний стан справ, про активну волонтерську діяльність мешканців, про початок весняно-польових робіт.

Інші новини