18o

Підготовка до нмт, весняне прибирання, боротьба із борщівником — звіт із наради зі старостами

  • 2024.04.12 15:40
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 103

Відбулася традиційна нарада із представниками старостинських округів.

Начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян поінформувала присутніх про підготовку до Національного мультипредметного тесту.

— Завершився процес реєстрації на національний мультипредметний тест. У нас по області зареєструвалося на 1000 випускників менше ніж торік,— зазначила Ірина Люклян. — Зараз у громаді тривають організаційні заходи. Додали обладнання, зокрема, три маршрутизатори. Крім того, для забезпечення максимальної прозорості тестування, тепер кожна авдиторія має бути обладнана камерами. 14 травня починається здача тесту, і до цього час маємо створити всі необхідні умови для нормального проходження процесу. У громаді, попередньо, діятиме два пункти тестування.  

Ірина Люклян поінформувала присутніх про високий рівень, який учасники освітніх закладів нашої громади продемонстрували на конкурсі «Серцем єдиним ми — Україна» і спортивних іграх «Пліч-о-пліч».

Про ситуацію на спортивних об’єкта громади доповів начальник управління молоді і спорту Калуської міської ради Руслан Цюпер. Зокрема, він наголосив на необхідності косіння трави на стадіонах у старостинських округах громади. Адже уже цими вихідними там розпочнуться футбольні матчі між командами сіл громади. Перший відбудеться уже цієї неділі на стадіоні у Студінці.

Заступниця начальниці управління культури, національностей та релігій Ольга Яковина поінформувала присутніх про ремонти у народних домах старостинських округів.

Зокрема, надзвичайно потрібен ремонт покрівлі Народного дому села Ріп’янка. Тільки оновлення критичних ділянок коштуватиме майже 200 тисяч гривень.

До кінця квітня планують завершити ремонт приміщення Народного дому у Копанках, куди планують «переселити» місцеве відділення ЦНАПу і старостинську адміністрацію.

У Боднарові ремонтують приміщення колишньої котельні. Незабаром там встановлять нові вікна і двері. Приміщення планують використовувати як корпус школи мистецтв. 

— Директори ознайомлені із наказом про благоустрій, про роботи, які їм потрібно зробити. На бензин кошти ми маємо. Косарки придбали майже всі заклади у селах. Якщо потрібно оновити прапори – прапори у нас є, — наголосила Ольга Яковина.

Вона також доповіла про те, що у Боднарові відбудеться Хресна дорога. Цьогоріч подібне молитовне дійство відбудеться і у Голині. Працівники галузі культури і вихованці мистецьких шкіл, секцій, гуртків продовжують витупати із вітальними програмамт у прихистках для ВПО, геріатричному пансіонаті і Калуській ЦРЛ. А 20 квітня у ПК «Юність» відбудеться великий Всеукраїнський проєкт «Жити без тебе», куди залучать сім’ї полеглих Героїв.

Про комунальні роботи, очищення,обслуговування доріг у старостинських округах поінформував присутніх заступник начальника управління житлово-комунального господарства Юрій Рекунов. Управління звернулося із листом до ДП «Дороги Прикарпаття» про ремонт дороги у Копанках. Присутні наголосили на необхідності ремонту дороги Калуш-Войнлів: чотири ділянки шляху перебувають у критичному стані. 

Управління з питань надзвичайних ситуацій працює над встановленням систем оповіщення у старостинських округах.

— Закуплено шість установок. Три з них встановлено. Ще дві встановимо у Студінці і Копанках. Думаю, що одну залишимо в резерві. І можна говорити, що наші всі старостинські округи забезпечені оповіщенням на випадок надзвичайних ситуацій, — запевнив начальник управління Іван Дембич.

Він звернув увагу старост на необхідність боротьби з борщівником Сосновського і протидії пожежам. 

На нараді розглянули виконання протокольних доручень. Старости відзвітували про роботу на округах.

Інші новини