12o

На порядку денному Тужилів

  • 2022.05.06 16:43
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 326

6 травня 2022 року міський голова Андрій Найда провів виїзну нараду зі старостами сіл Калуської міської територіальної громади в Тужилівському старостинському окрузі. На цю зустріч, як зазвичай, запросили всіх керівників підприємств зі сфери житлово-комунального господарства, начальників управлінь та відділів, робота яких пов’язана з громадами сіл.


    Тужилівська робоча зустріч завершила цілий цикл виїзних нарад, який був ще розпочатий в листопаді минулого року. Форма проведення таких заходів вже давно показала свою результативність, про що, зокрема, йшлося на сьогоднішній підсумковій нараді.
      Перш за все, сьогодні була добра нагода поспілкуватися з керівниками, які працюють в Тужилівському окрузі, проаналізувати попередній період нашої спільної роботи, почути про проблеми, з якими стикається село.
     Тужилівський староста Василь Лазар – досвідчений управлінець, доповів присутнім про стан справ у селі, що вдалося зробити за період повноважень. Закцентував увагу як на позитивах, так і на проблемах.
     В комунальному господарстві пожвавилась робота щодо утримання доріг – їх минулого року профілірували, підсипали щебенем. Звісно, що з нетерпінням чекали на капітальний ремонт великого відтинку дорожнього покриття, який цьогоріч планували зробити ДП «Дороги Прикарпаття», однак, сьогодні це питання через війну, на жаль, залишається відкритим.
      Щодо доріг, як констатував міський голова, Тужилівський напрямок залишається найскладнішим. Тому й дав доручення управлінню житлово-комунального господарства при найпершій же можливості приступити хоча б до ямкового ремонту струменевим методом.
     Багато роботи проведено з благоустрою щодо формувальної обрізки дерев. Великим позитивом є те, що в селі працює озеленювач.
     З проблем, які вже давно чекають свого вирішення, (крім доріг) староста назвав ще потребу в берегоукріпленні, розчищенні русла ріки та потенційна небезпека в підтопленні сільського цвинтаря.

     Міський голова в цілому охарактеризував спільну роботу в Тужилівському окрузі як добру, при цьому зауважив, що міська влада докладає зусиль для того, щоб наші села розвивалися. На Тужилівський округ в минулому році за всіма напрямками спрямовано значний фінансовий ресурс – це 10 937 190 грн (в т.ч. освітня субвенція - 4 816 613 грн).

    Надалі треба не зупинятися, і якнайшвидше планувати вирішення задавнених проблем. Хоча все це сьогодні залежить від фінансової ситуації, яка, звісно, прямо пов’язана з воєнними діями в країні.

    Насамкінець міський голова Андрій Найда подякував усім старостам за те, що всі вони, без виключення, не полишаючи виконання своїх службових обов’язків, вже два місяці поспіль без вихідних разом з односельчанами роблять надзвичайно багато задля забезпечення наших воїнів, які пішли боронити Україну, всім необхідним.
    А ще всіх, хто приїхав сьогодні в Тужилів, чекав сюрприз від освітян села - директор ліцею Іван Живачівський подарував на згадку кожному дві унікальні книжки, які видані за їх безпосередньої участі, коштом благодійного фонду Степана Бандери та небайдужих людей: «Села Калущини: легенди, перекази, оповіді, версії» та «Пісні Бандерівського краю».

Інші новини