17o

Спостережна комісія провела виїзне засідання

  • 2022.02.15 13:52
    • Громада
  • 505

15 лютого 2022 року перший заступник міського голови Мирослав Тихий спільно із членами спостережної комісії відвідали ізолятор тимчасового тримання №3 (м. Калуш) ГУНП в Івано-Франківській області (м. Калуш, вул. Тихого, 10).

Начальник ІТТ №3 ГУНП в Івано-Франківській області Роман Коршовський  розповів представникам спостережної комісії про роботу працівників ізолятора, правила перебування затриманих в ізоляторі, їхні права та обов’язки. Роман Васильович проінформував також, що за 12 місяців 2021 року в ІТТ № 3 утримувалось 205 осіб, з них:

- арештованих – 96;

- затриманих – 36;

- засуджених – 55;

- адмінарештованих – 18.

На день візиту в установі утримуваних осіб не було. Члени спостережної комісії ознайомились з матеріально-побутовим, медико-санітарним забезпеченням, умовами утримання осіб в ІТТ, оглянули камери та допоміжні приміщення, в яких перебувають утримувані особи.

Камери ІТТ обладнані одноярусними ліжками, санітарно-гігієнічними приладами: чашами Генуя, умивальниками, які відгороджені установленими перегородками висотою 1,5 м. та дверцятами, що відчиняються назовні. У камерах є надійно прикріплені до підлоги столи для приймання їжі, лави (табуретки), приліжкові тумбочки. Камери забезпечені достатнім електричним та природним освітленням. На вікнах камер встановлені силові грати, на дверях - замки камерного типу, які зачиняються автоматично. Такі ж замки встановлені на вхідних дверях ІТТ, дверях виходу в прогулянкові дворики і на прохідних решітках коридорів.

В  ізоляторі утримувані особи забезпечуються трьохразовим гарячим харчуванням.

Роман Коршовський також зазначив, що у 2021 році не поступало жодних скарг на умови утримання в ізоляторі чи на дії працівників ІТТ.

Варто зазначити, що в ІТТ забезпечується дотримання карантинних та протиепідемічних заходів у зв’язку з пандемією COVID-19. 

Під час комісійного обстеження ізолятора тимчасового тримання встановлено, що робота у напрямку належного технічного укріплення, матеріального забезпечення та організації діяльності з охорони затриманих і взятих під варту осіб проводиться належним чином.

Довідка

Ізолятор тимчасового тримання №3 розташований на першому поверсі приміщення Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, побудованого у 1992 році. Ізолятор має 4 камери, які розраховані на одночасне утримування 8 осіб.

ІТТ є спеціальною установою поліції для тримання затриманих за підозрою в скоєнні злочину осіб, взятих під варту, засуджених, осіб які прибули з СІЗО та УВП у зв’язку із розглядом справи в суді або проведенні з ними слідчих дій та адмінарештованих.

Інші новини