14o

Не уявляють свого життя без фізичної активності та лікувальної фізкультури калушанки 60+!

  • 2023.09.14 13:06
    • Спорт
  • 267

  Ще у сиву давнину люди довідались про позитивний вплив руху на самопочуття.

  Відомий вислів Гіппократа: «Ніщо не виснажує організм так, як фізична бездіяльність». Наукові дослідження доводять, що відсутність збалансованої фізичної активності прискорює процеси старіння, а в людей похилого віку може стати і причиною розвитку багатьох хвороб. На щастя, така перспектива не загрожує підопічним територіального центру соціального обслуговування населення м.Калуша.

   Кожного ранку з радістю і завзяттям вони приходять на стадіон «Хімік» (а за несприятливої погоди – у ДЮСШ «Сокіл»), аби знову отримати задоволення від життя, скинути вантаж років із рамен. Такі приємні відчуття і позитивний заряд на весь день отримують від спортивно-оздоровчих занять та скандинавської ходьби. Гарному настрою й позитивним емоціям сприяють і нагода поспілкуватись між собою та навколишня краса – простір, високе небо, червоні бігові доріжки, акуратно підстрижена зелена трава (завдячуючи команді працівників стадіону).

   Заняття на свіжому повітрі відбуваються упродовж року. А проводить їх організаторка культурно-дозвіллєвої діяльності терцентру, хореографиня з майже 40-річним досвідом Алла Волошина. Вона розробила спеціальний комплекс тренувальних вправ на основі хореографії. Такі спортивно-оздоровчі заняття разом зі скандинавською ходьбою, на переконання тренерки-наставниці, є мало не панацеєю від численних недуг, сприяють зниженню артеріального тиску та рівня цукру, зменшенню ваги і т. д. і т. п. Зрештою, переконатись у користі від такої лікувальної фізкультури може кожен охочий власник пенсійного посвідчення. Для цього варто звернутись до територіального центру за адресою: м. Калуш, вул. Євшана, 9.

  Організатори тренувань особливо апелюють до людей похилого віку з числа ВПО: «Доєднуйтесь до спільних занять! Ми на стадіоні щодня о 09:00, крім суботи і неділі». Також у територіальному центрі в рамках занять Університету третього віку організовують цікаві екскурсії, корисні лекції, курси та майстер-класи. Але про це детальніше розповімо згодом.

Інші новини