9o

Калуські спортсмени показали достойний «гірський футбол»

  • 2023.10.25 14:20
    • Спорт
  • 227

   Три успішні гри провели юні калуські футболісти на «Кубку Буковеля». Змагання відбувалися 20-22 жовтня у Верховині.

   Змагалися команди із Івано-Франківщини, Тернопільщини і Львівщини. Калуську команду представляв 21 учасник відділення футболу ДЮСШ Калуської міської ради і ДЮФК «Ігровець». Це – діти 2011-2012 років народження.

  — Ми провели три успішні гри, і стали лідерами у своїй групі. У фіналі, на жаль, програли команді із Чорткова з рахунком 3:1. Хоча, слід зазначили що хлопці із Тернопільщини – на рік старші, — розповідає тренер-викладач із футболу ДЮСШ Калуської міської ради Андрій Телько.

  Хлопці навчаються у спортивних класах, які з вересня запрацювали у Калуському ліцеї №6. Це – чудова нагода поєднати навчання у школі і спортивні тренування. Йдеться не просто про заняття із загальної фізичної підготовки, а й про тренування із того виду спорту, яким цікавиться дитина. До кожної дитини організовано індивідуальний підхід, який передбачає системні тренування із залученням її ж тренера.

   Із футболістами у спортивних класах працюють тренери ДЮСШ Калуської міської ради Андрій Телько і Юрій Маляр.

   — Діти у спортивних класах мають два повноцінні тренування на день: вранці, перед уроками, і після обіду, - розповідає Андрій Телько. — Це суттєво підвищує рівень фізичної і технічної підготовки. Діти стають сильнішими, швидшими, і також – більш витривалими. Ми маємо більше часу для відточування техніки футболу. Проте, дуже важливою є і змагальна практика. Тому ми майже постійно залучені до різноманітних турнірів, чемпіонатів. Зараз триває чемпіонат області із футболу. А вже наступними вихідними їдемо у Моршин. Зараз футболісти намагаються скористатися теплими днями, щоб тренуватися надворі. Адже осінні змагання – це все ще змагання на відкритих стадіонах, які вимагають витривалості. Найбільші перемоги – попереду!

Інші новини