12o

Підійшов до завершення соціальний проєкт у Калуській громаді

  • 2024.02.23 14:50
    • Соціальна сфера
  • 119

   Сьогодні, 23 лютого, відбулася зустріч міського голови Андрія Найди з представником благодійного фонду «Партнерство кожній дитині» Дмитром Дерев’янком - координатором проєкту "Спільно. Соціальні послуги".

   Проєкт тривав з вересня 2022 рік по лютий 2024 рік. Основними його завданнями було: надання психосоціальної підтримки дітям через дружні до дітей простори (Дитячі точки СПІЛЬНО) та мобільні команди; підтримку батьків та посилення їх спроможності піклуватись про дітей в умовах війни; посилення компетенцій професіоналів соціальної сфери у сфері супроводу випадків (кейс-менеджменту) та психосоціальної підтримки; розбудова потенціалу громади надавати соціальні послуги: всебічна експертна підтримка у налагодженні ефективної міжсекторальної взаємодії та створенні нових соціальних послуг.

   В рамках проєкту працівники Центру соціальних служб пройшли навчання, були створені віддалені робочі місця для надання соціальних послуг мешканцям громади. Також коштом благодійників у Калуському ліцеї №7 облаштували простір для роботи з дітьми, сім’ями кризових категорій та забезпечили його необхідними для цього засобами.

   Міський голова Андрій Найда подякував п. Дмитрові та всій команді фонду за співпрацю, зазначивши, що готові до участі в нових проєктах, які спрямовані на розвиток громади.

   Дмитро Дерев’янко висловив слова вдячності міському голові за підтримку справи, яка тривала впродовж 18 місяців та Галині Дидич, директорці Центру соціальних служб за проведену активну роботу в цьому напрямку.

  Галина Дидич зазначила: «Дуже добре, що ми брали участь у тренінгах, навчаннях. Прийняли потрібний документ - Порядок взаємодії суб’єктів соціальної роботи Калуської міської територіальної громади з питань виявлення вразливих категорій дітей та організації соціальної роботи щодо їх соціального захисту. Також важливим, є значна кількість проведених заходів, учасниками яких стали діти. Для роботи ми отримали багато потрібних засобів, які тепер знаходяться у пунктах незламності, в школах старостинських округів та міста». У березні співпраця з БФ «Партнерство кожній дитині» продовжиться.

   Зокрема, як повідомив п. Дмитро, буде передано обладнання для роботи з дітьми з інвалідністю, яку планують розмістити в відремонтованому приміщенні КЗ "Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю "Добродія Калуська ".

   Дмитро Дерев'янко для підведення підсумків проєкту зустрівся також з працівниками Центру соціальних служб. #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО “Соціальна синергія”, Громадська організація “Дніпровська ліга соціальних працівників”, Громадська організація “Всеукраїнська організація “Клас».

Інші новини