31o

Спільні рішення для відновлення України та економічної інтеграції: Андрій Найда взяв участь у міжнародній конференції

  • 2024.08.28 08:28
    • Громада
  • 40

27 серпня у Львові міський голова Андрій Найда разом із головою ГС «Прикарпатський промисловий кластер» Наталією Захаровою долучилися до міжнародної конференції "Building a Common Agenda for the Recovery of Ukraine – Lviv & Kyiv", організованої Українським кластерним альянсом.

Ця подія об'єднала представників українських кластерів, а також амбасадорів з Німеччини, Польщі, Чехії, Румунії та Франції. Обговорювали питання відновлення та розвитку України, акцентуючи увагу на економічному співробітництві, інноваціях та сталому розвитку. Важливою частиною конференції стало налагодження міжнародного партнерства та пошук спільних рішень для відбудови ключових секторів української економіки.

У Калуській громаді активно розвивається промисловість, що підтверджується створенням індустріальних парків, зокрема комунального парку «Галіція».
- Наша мета — об’єднати промислові підприємства на базі цього парку в єдиний, злагоджений механізм, який працюватиме за кластерним принципом, який впроваджений вже у країнах Європи. Сьогодні ми мали нагоду обговорити ці перспективи з виконавчим директором УКА Олександром Юрчаком. Для нас надзвичайно важлива підтримка УКА, адже спільними зусиллями ми зможемо залучити до Калуської громади підприємства, які успішно функціонуватимуть у кластерній моделі. Домовились із паном Олександром про наступну зустріч уже на Івано-Франківщині, - розповів Андрій Найда

Прикладом плідної співпраці між бізнесом, наукою та владою послугувала екскурсія в лабораторії Tech Startup School та EDIH.

- І загалом сьогоднішня подія підкреслила необхідність об’єднання зусиль задля створення сприятливих умов для відновлення України, її інтеграції в європейські та світові економічні процеси, - підсумував участь у конференції міський голова.

Інші новини