7o

“Сьогодні Великодня писанка завітала в Калуську Жіночу консультацію ”

  • 2024.04.23 16:59
    • Соціальна сфера
  • 61

 Усі ми стоїмо на порозі одного з найвеличніших християнських свят – Світлого Христового Воскресіння. Доброю передвеликодньою традицією є розписування писанок, які є одним із невід’ємних атрибутів Великодня.

         23 квітня 2024 року, у рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, за сприяння завідувачки Наталії Когут, соціальним менеджером Василиною Кашівською було проведено майстер-клас з розпису писанок, за участю майбутніх матусь та медичних працівників.

        Метою даного заходу було підкреслити важливість збереження звичаїв українського народу та відродження традиції писанкарства. В ході заняття присутні мали змогу ознайомитися з історією писанок та символікою на Великодніх яйцях, значенням кольорів та поетапно виготовити власні писанки за допомогою писачка та воску. Учасниці заходу із захопленням вчилися власноруч майстерності виготовлення писанки із різними орнаментальними мотивами. Кожна писанка із звичайного курячого яйця перетворювалася на маленький світ, де були зображені і квіти, і дерево життя, і символи сонця, і різні геометричні фігури. Цікавість присутні проявили і до процесу знімання воску з яєць, адже під такою оболонкою приховувався увесь зміст, який вони вклали у власноручний розпис. 

          Як підсумок заходу – у пам’яті кожного залишилося багато нової цінної інформації та приємних вражень від зустрічі, а ще - власноруч виготовлена писанка, яка стане чудовою прикрасою для Великоднього кошика.

 

        

Інші новини