15o

Сьогодні, в одному з прихистків, відбулася зустріч внутрішньо переміщених осіб з представниками Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

  • 2023.05.16 17:05
    • Громада
  • 163

Начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Надія Білозір та заступник директора, начальник відділу кар’єрного консультування Лариса Бойцун провели бесіду щодо залучення мешканців, які знайшли прихисток у нашій громаді, до активних програм зайнятості. Серед 40 осіб прихистку - 7 осіб, які перебувають у пошуку роботи. Решта - пенсійного віку та діти.

Здійснено роз’яснення для осіб, які перемістилися, але не звільнилися з роботи. Ознайомили присутніх з програмою мікрогранту, яка розроблена для людей, які мають бажання розвивати або створити власний бізнес. На її реалізацію можна отримати від 50 тис. до 250 тис. гривень. Проте є певні вимоги, дізнатися про які можна у центрі зайнятості.
Ще одна з програм – «Ваучер». Скористатися нею можуть громадяни, яким виповнилося 45 років і мають професійну освіту та робочий стаж не менше 15 років. Зазначена категорія може отримати ваучер на здобуття нової спеціалізації або підвищення свого фаху.
Учасники зустрічі також дізналися про особливості призначення допомог по безробіттю та участь у суспільно-корисних роботах, що виконуються в умовах воєнного стану, - це тимчасова зайнятість, яка оплачується. А також, як стати патронатним вихователем.

У всіх випадках, які пов’язані з працевлаштуванням, необхідно звертатися у Калуський міськрайонний центр зайнятості, б. Незалежності, 1, тел. 098 847 6977.

Інші новини