14o

Сьогодні у Львові попрощаються із загиблим на війні калушанином ОЛЕКСАНДРОМ ПІЦИКОМ

  • 2024.02.29 11:30
    • Актуально
    • Герої не вмирають
  • 88
Сьогодні, 29 лютого, у Львові відбудеться церемонія прощання з калушанином Олександром Піциком, який загинув 15 жовтня 2023 року, захищаючи Україну.
   У загиблого залишилися мама, дружина, двоє дітей та сестра.
   Чин похорону відбудеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.
   Олександр Піцик народився 16 березня 1982 року в Калуші. Навчався у Калуському ліцеї №7, пізніше – у ліцеї імені Дмитра Бахматюка. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка».
  Усе життя пропрацював у сфері меблевого конструювання та дизайну у Львові, Києві та Одесі. Протягом певного періоду займався підприємницькою діяльністю.
   Герой завжди мав активну громадянську позицію. Зокрема, брав активну участь в акції «Україна без Кучми», подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності.
   Із перших місяців повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від загарбників.
  Боронив державу на південному напрямку у складі 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.
   Загинув воїн 15 жовтня 2023 року.
  Доземний уклін Захиснику за жертовний подвиг в ім’я вільної і незалежної України.
  Щирі співчуття рідним та близьким полеглого Воїна.
  ????Вічна пам’ять і слава Герою Олександру Піцику.
Інші новини