12o

Сьогодні, у День Конституції, в старій частині Калуша урочисто відкрили пам’ятний знак борцям за волю України.

  • 2023.06.28 17:04
    • Громада
  • 256

Гранітну брилу з безсмертним Шевченковим дороговказом «Борітеся – поборете!» встановили на вул. Грушевського, 35, на території еколого-натуралістичного відділу Центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

У цьому місці вихованці гуртків закладу позашкільної освіти разом з наставниками регулярно проводять різноманітні масові заходи: лінійки, відкриття, конкурси. І встановлений монумент покликаний нести місію національно-патріотичного виховання. Символічний камінь обрамлений з трьох боків калиновою алеєю, яку навесні власноруч висадили гуртківці.
Сама локація розташована в затишній місцині в живописному садку і є часто відвідуваною калушанами, а також – і внутрішьо переміщеними особами.
Прикметно, що захід відбувся у День Конституції, бо ж українці впродовж століть віддавали свої життя саме за право народу вільно жити на своїй землі за визначеним ним Основним законом. «І цивілізований народ, який живе за своєю Конституцією, обов’язково переможе дикого зайду-терориста», - підкреслив, відкриваючи пам’ятний камінь, міський голова Калуша Андрій Найда. За участь у національно-формувальній місії – виховання патріотичних почуттів в української молоді керівниця ЦНТТУМ Оксана Канюка відзначила подяками Центру причетних до події осіб.

А саме – меценатів, чиїм коштом виготовлено і встановлено патріотичний об’єкт: автора пам’ятника, художника, Почесного громадянина Калуша Володимира Безрукого, голову правління ТОВ «Кахелина» Ярослава Чернюка, колектив КП «Калушавтодор» в особі Романа Скибіцького, помічника народного депутата Миколу Дутку, депутатів міської ради Юрія Погинайка та Віктора Бербеця. Чин освячення здійснив декан Калуський УГКЦ о. Степан Скібіцький.

Інші новини