6o

Сьогодні на старостинській нараді

  • 2024.10.11 15:45
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 125

11жовтня під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Калуської міської ради Олега Савки та за участю керівників структурних підрозділів ради відбулась традиційна робоча нарада зі старостами старостинських округів.


Першим з черги заслухали питання про роботу закладів освіти. Зараз іде напружена робота над адаптацією прийнятої нещодавно Кабміном Постанови про забезпечення харчуванням усіх без винятку учнів початкової школи (з 1 по 4 клас). На це спрямована субвенція з державного бюджету. Як тільки кошти надійдуть у громаду – відразу розпочнуть харчувати дітей. За місцевим бюджетом залишається фінансування харчування учнів пільгових категорій 5-11 класів.


У Голинському ліцеї, у Вістівській гімназії завершено роботи з водовідведення. Плануються найближчим часом роботи в укритті Боднарівського дитячого садка.


КП «Калушавтодор» працював над обрізкою дерев у Студінці; у Кропивнику засипали щебенем проблемну ділянку на вулиці Січових Стрільців. Інтенсифікували дорожні роботи і в інших старостинських округах. За сприятливих погодніх умов невдовзі працюватимуть падчером у Боднарові. Для очистки водовідвідних канав у старостинських округах виділять виграний на тендері екскаватор (приблизно по пів кілометра на село для найпроблемніших ділянок). У Пійлі біля зупинки при повороті на Довгу Калуську буде встановлено камеру відеофіксації ППДР. Цього чекали вже давно. Хоча зараз більша потреба у камері є на трасі в Голині. Але відповідного дозволу ще доведеться почекати.


Заклади культури громади загалом готові до опалювального сезону. Зокрема, упродовж тижня проводились ремонтні роботи котла і замінювали труби в Народному домі Мостища. Тривають ремонти в Народному домі Копанок. Актуальним залишається питання встановлення ринв у Народному домі Мостища.
Активізують роботу в напрямку національно-патріотичного виховання сільських дітей і молоді з допомогою членів громадських організацій ВО «Тризуб ім. Степана Бандери» та «Пласт». Старост закликали всебічно сприяти цьому процесу. Працівники КП «Спорт-арена» продовжують косіння газонів на сільських стадіонах та готують поле стадіону «Хімік» до сезонних матчів.


На нараді окремо нагалошено на небхідності активізувати процес надання в управління архітектури та містобудування інформації про найменування вулиць та нумерацію будинків у сільських населених пунктах для Адресного реєстру.
Старости традиційно доповіли про поточний стан справ в округах.

Інші новини