17o

Сьогодні на старостинській нараді

  • 2024.08.30 14:10
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 58

30 серпня під головуванням секретаря міської ради Віктора Гільтайчука та за участю керівників структурних підрозділів Калуської міської ради відбулась традиційна робоча нарада зі старостами старостинських округів.


Першим з черги заслухали питання про роботу закладів освіти. У понеділок всі заклади освіти громади розпочнуть навчальний рік в очному форматі. Із нововведень: старшокласники усіх без винятку ліцеїв предмет «Захист України» вивчатимуть у спеціально створеному осередку на базі ліцею №10. Там навчатимуть основам тактичної медицини, поводженню з дронами та ін. – згідно з вимогами часу. Заняття відбуватиметься раз на місяць, але 6 уроків поспіль. Учнів зі старостинських округів довозитимуть шкільними автобусами. Осередок облаштують відповідним навчальним обладнанням, закупленим за кошти державної субвенції. За розпорядженням ОДА двоє учнів з нашої громади за перемогу у всеукраїнській олімпіаді з інформатики та інформаційних технологій отримуватимуть стипендію президента України.


Завершено ремонтні роботи у кімнатах Народного дому Копанок, які призначені для роботи працівників ЦНАПу. За грантові кошти від компанії «Гудвеллі» та у співфінансуванні від управління культури, національностей і релігій багато зроблено в Народних домах Кропивника, Копанок. Закуповується апаратури для Народного дому у Мостищі.


КП «Калушавтодор» завершив прочищення водовідвідних канав у Голині. Також працювали в Боднарові, Пійлі. КП «Міськсвітло» переналаштовувало включення вуличного освітлення відповідно до режиму світлового дня.


Окремі старости озвучили скарги мешканців сіл на роботу автобусних перевезень – у зв’язку з початком роботи нової автостанції. З цього приводу головуючий на нараді запевнив, що всі непорозуміння терміново з’ясують і виправлять.


Старости традиційно доповіли про поточний стан справ в округах, про благодійні кошти, які були зібрані в ході заходів з відзначення Дня Незалежності України і які спрямують для допомоги ЗСУ (зокрема - закуплять дрони).

Інші новини