5o

Сьогодні було освячено нове офісне приміщення Калуського територіального об'єднання ветеранів Афганістану.

  • 2022.02.11 18:56
    • Громада
    • Архітектура
  • 535

11 лютого 2022 року, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначають 15 лютого, став визначним для Калуського територіального об’єднання ветеранів Афганістану. Саме в цей день відбулося освячення нового офісного приміщення, у якому розмістили і музей війни в Афганістані.

     Участь у заході взяв міський голова Андрій Найда, заступник міського голови Надія Гуш, керуючий справами виконкому Олег Савка, секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук та керівництво Калуської райдержадміністрації і районної ради.

    Отець Ігор Пришляк освятив приміщення та благословив присутніх на добрі справи.

     Міський голова Андрій Найда зазначив: «Спілка ветеранів Афганістану в нашій громаді є дієвою організацією. Колишні воїни підтримують один одного, не забувають сім’ї загиблих, проводять просвітницьку роботу патріотичного спрямування. Приміщення розташоване у місці, де відбувалися важливі приємні події (колишній РАЦС), тому і надалі, я впевнений, тут буде позитивна атмосфера. А музей стане місцем зустрічей не тільки для воїнів-афганців, але й для дітей, учнів закладів освіти, громадськості. Адже артефакти дають можливість відчути дух афганської війни, важливих сторінок нашої історії".

    Голова організації Володимир Сорохтей подякував міському голові за сприяння у виділенні приміщення, підтримку розвитку об’єднання, та спілчанам, силами яких було відремонтовано приміщення. Воїни-афганці…Вони пройшли війну в чужій державі за дорученням та обов'язком колишнього СРСР. Та 33 роки після виведення військ з Афганістану не є відрізком часу для забуття. Вони бачили війну, вони одними з перших пішли в АТО боронити суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, війна продовжує жити в них всередині. Вони мужні духом та щирі серцем!

    Офіс Калуського територіального об’єднання ветеранів Афганістану знаходиться за адресою вул. Грушевського 25.

Інші новини