9o

Соціально-психологічна підтримка майбутніх матусь – це актуально!

  • 2023.03.21 12:15
    • Соціальна сфера
  • 156

Материнство - це дар привести у світ ще одну людину, виховати її, забезпечити гармонійний розвиток та здоров’я. Страх і тривога за майбутнє дитини – це відчуття, знайомі кожній мамі, проте зараз, у період військового стану, їх концентрація значно вижча. Нестабільний психологічний стан, відсутність почуття безпеки, емоційні коливання, різні економічні та побутові труднощі — лише частина того, з чим зустрічаються на даний час вагітні жінки. 

         Нагадуємо, що з метою психологічної підтримки жінок під час вагітності, попередження раннього соціального сирітства, формування відповідального та усвідомленого батьківства та попередження відмов матерів від новонароджених дітей, щотижня, у рамках співпраці Калуського міського центру соціальних служб та Жіночої консультації СП “Пологовий будинок” КНП “Калуської ЦРЛ”, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”*, проводяться профілактичні заняття з вагітними жінками, у формі  інтерактивних бесід та тренінгів, на яких майбутніх матусь навчають почуватися комфортно у своєму теперішньому «стані», не боятися труднощів, правильно піклуватися про малюка ще під час його внутріутробного розвитку. Учасники також мають можливість поділитися власними переживаннями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які уже виховують власних дітей. З метою зниження рівня тривоги, таке спілкування є досить корисним та ефективним, оскільки сприяє досягненню емоційної рівноваги.

      Шановні майбутні батьки, долучайтеся до нашої СПІЛЬНОЇ роботи! Огорніть дитину любов’ю ще до появи на світ та гідно виконуйте свій обов’язок після її народження!

      #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

Інші новини