14o

Соціально-психологічна підтримка майбутніх батьків – це актуально

  • 2023.07.11 17:45
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 195

11 липня 2023 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги”, фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською було проведено чергову інтерактивну бесіду для майбутніх матусь і татусів, в ході якої, присутні роглянули питання відповідальності та готовності до важливого покликання, яке їх очікує у недалекому майбутньому - стати батьками.

  На занятті майбутні матусі навчалися почуватися комфортно у своєму теперішньому «стані», не боятися труднощів, правильно піклуватися про малюка ще під час його внутріутробного розвитку. Учасники також мали можливість поділитися власними переживаннями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які вже виховують власних дітей.. Страх і тривога за майбутнє дитини – це відчуття, знайомі кожній мамі, проте зараз, у період військового стану, їх концентрація значно вижча. Відсутність почуття безпеки, емоційні коливання, різні економічні та побутові труднощі — лише частина того, з чим зустрічаються на даний час вагітні жінки. З метою зниження рівня тривоги, таке спілкування є досить корисним та ефективним, оскільки сприяє досягненню емоційної рівноваги.

   Шановні майбутні батьки, долучайтеся до нашої СПІЛЬНОЇ роботи та активної взаємодії!

  Нагадуємо, що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги»*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

 

Інші новини