16o

Калуський міський центр соціальних служб торік опікував 130 сімей

  • 2024.02.20 17:06
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 84

   Під соціальним супроводом фахівців Калуського міського центру соціальних служб у 2023 році перебувало 130 сімей, де виховували 166 дітей.

   Звіт про роботу Калуського міського центру соціальних служб представлять на розгляд депутатів Калуської міської ради на одному із найближчих пленарних засідань. Фахівці Центру працювали із:

- сім’ями у складних життєвих обставинах – 130;

- випадками домашнього насильства — 287;

- прийомними/опікунськими сім`ями – 78;

- при наявності конфлікту із законом — 6;

- цільовим використанням коштів при народженні дитини – 306.

    У Центрі працює відділ соціальної роботи, мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, а також спеціалізовані формування («Школа батьківського удосконалення», «Школа волонтерів»).

Центр, відповідно до визначених завдань:

- оцінює потреби осіб/сімей, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, визначає методи соціальної роботи , забезпечує соціально-психологічну підтримку (у 2023 році складено 947 акти);

- здійснює соціальний патронаж осіб, які відбували покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі, у тому числі, за повідомленням установ виконання покарань, працює з особами, які мають конфлікти із законом (у 2023 році здійснювалась робота з 6 особами (в т. ч. 4 неповнолітніми);

- здійснює соціальну та психологічну адаптацію дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з метою підготовки до самостійного життя (у 2023 році здійснювалася робота з 25 особами до вирішення їхніх проблем, та 78 дітьми, які виховуються в опікунських сім`ях та прийомних сім'ях);

- інформує про нові форми сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (24 індивідуальних консультацій, 5 зустрічей у філії центру зайнятості); Фахівці із соціальної роботи впродовж 2023 року провели 350 групових заходів на виконання Програми соціально-психологічної підтримки родин учасників АТО/ООС, ВПО та СЖО. Зокрема:

- великодня благодійна акція «З любов`ю до людей»;

- майстер-клас із писанкарства «Як Великдень на дворі, так писанка на столі»;

- усеукраїнська акція «Шістнадцять днів проти насильства»;

- тренінгове заняття «Мобілізація зусиль громади щодо ідентифікації та реагування постраждалих від домашнього насильства»;

- фестиваль творчості дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе»;

- семінар-тренінг «Протидія торгівлі людьми» з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми;

- програма тренінгових занять «Батьківство в радість»; - святкове дійство «Чудеса в день святого Миколая».

   Реалізовано проєкт ГО Ла Страда Україна «Попередження ґендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини», за підтримки донорської організації «Хліб для світу». Згідно з Меморандумом про співпрацю між Калуською громадою та БО «Партнерство кожній дитині» діє проєкт «Спільно», який передбачає розширення сфери надання соціальних послуг для попередження складних життєвих обставин. Соціальний проєкт «Мрій та дій» втілено у старостинських округах.

   Підставою для надання соціальних послуг є заява особи, рішення структурного підрозділу з питань соціального захисту, результат оцінювання потреб сім`ї, йдеться у звіті. Щомісяця відбувається засідання координаційної ради з питань надання соціальних послуг сім`ям/особам, які опинились у складних життєвих обставинах.

  На 12 засіданнях у 2023 році розглянуто 130 справ сімей та прийнято відповідні рішення. Повністю із текстом звіту можна ознайомитись, перейшовши за посиланням: https://kalushcity.golos.net.ua/?p=proekty_rishen&sp=single&id=8691.

Інші новини